sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Kesäostoksia asuntovaunulle

Olen tässä keväällä ja alkukesällä tehnyt muutaman oikein hyvän hankinnan pienen asuntovaununi varustukseen, koska pitäähän se nyt olla hienoa, kun kerran on vaunukin maalattu hienoksi taas. 

Ostelin siis oikein prameat ulkokalusteet ruokailutarkoituksiin, koska tällaiset kauniit vaunulta vielä puuttui ja kun sillä välillä reissuilla laitetaan ruokaakin onhan sellaiset hyvä olla. Ja tietty kaikki on kokoontaittuvaa mallia, niin kuin kunnon karavaanarilla pitää ollakin.

Ensinnä esittelen tuolit, jotka löytyivät sopivasti käytettynä Tori.fistä kevättalvella. Nämä ovat oikein näpäkät ja kevyet, mutta ihan älyttömän tukevat ja hyvät istua. Tyytyväisin olen kyllä näiden ulkoasusta, joka on mielestäni just niin hieno kun tällaisissa tuoleissa vain voi olla. 

Tuoleihin täydellisin taitettava ruokapöytä löytyi Parolan rottingista. Tämä on mitoiltaan justiinsa sopiva sekä käyttöön, että vaunun mittasuhteisiin, siinä on ihanan siloinen pinta, jossa lautaset ja muut pysyvät hyvin paikoillaan. Lookki on tässäkin niin kohdillaan kun vaan olla ja voi enkä malttaisi odottaa, että tämän äärelle pian ruokailemaan päästään. Täytyy varmaan tehdä jossain vaiheessa pieni harjoitteluateria tuossa vaunulla, ihan vaan fiilistelyn vuoksi.

Ja sitten viimeiseksi pistin törsäten oikein kunnolla ja ostin vaunulle oman banaaninlehti-päivänvarjon, koska kerranhan täällä vaan eletään! Se on niin hieno elementti tuon noiden muiden kalusteiden kanssa ja se viimeistelee tyylin kyllä niin täydellisesti ettei ole tosikaan. (Tämänkin löysin Parolan rottingin myymälästä, mutta pelkäänpä että ostin heiltä  just viimeisen ja uusia ei liene ihan hetkeen ole tulossa.)

Ja jos vaikka varjo näyttääkin näissä kuvissa keveältä ja ihanalta voin kertoa teille, että hyvin kaukana keveästä se oikeasti kyllä on. Se painaa ihan älyttömästi ja se paino on just tuossa ylhäällä varjo-osassa ja siinä täytyykin siksi olla todella tukeva jalka, ettei se kojahda nurin.  Mutta siitäkin huolimatta se on aivan älyttömän IHANA, eikö vain?

Ja nyt kun on vaunulla näin hieno glamping-varustus (glamorous camping = glamping) sehän näyttäisi niin nätiltä jossain kauniilla hiekkarannalla meren äärellä ja arvatkaapa mitä? Sellaisellahan tässä on jo pari päivää sitten käytykin, piipahdimme nimittäin päivän mittaisella kuvausreissulla Porin Yyterissä! Laitan siitä teille kunnon reportaasin kuvien kera tässä muutaman päivän perästä, kunhan ensin esittelen tässä välissä vielä sen vihdoin valmistuneen pihapenkin maalausurakkani. Palataan siis tähän ihanaan pikkuvaunuun taas pian.


I got some new furniture for my cute little caravan. Cause I love everything bamboo and everything folding I got a set that is all that. The chairs are second hand but the table and the parasol I bought from Parolan rottinki
Now that I have this perfect set for a photoshoot on a sandy beach by the sea, we went and did just that. I'll tell all about it in a couple of days, but first I need to show you how my bench painting project turned out. 

8 kommenttia:

 1. En kestä, aivan ihana! Kaikki on niin vimpanpäälle hienoa ja tyylikästä. Ihailen tuota tuunaamisen taitoa, itsekin karavaanarin elämää maistaneena haluaisin joskus samanlaisen herkkupalan kuin tuo sinun vaunusi ja sen tykötarpeet❣️

  VastaaPoista
 2. Hienot tsydeemit! :-) Mutta tuo varjo...se ei epäilemättä myöskään taitu kasaan niin kuin kankainen varjo. Millä ihmeellä se kuljetetaan kärryn mukana - ei se näytä mahtuvan edes vaunun ovesta sisään? Onko sillä oma peräkärry ja toinen auto sitä vetämään? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kyllä se taittuu ihan samanlai ku muutkin varjot ja jalkakin menee kahteen osaan. On vähän vaan paksumpi kun on supussa. :-)

   Poista
 3. Tyylikästä:-) Olet PRO!
  -Tiida

  VastaaPoista
 4. hei
  ostin as.auton vm.1986 ja nyt se on ollut museorekisterissä,hienoa.on vanhat kalusteet ja hyttivarusteet alkuperäiset. Mutta suurin ero on kuluissa.
  Vuosimaksu vain alle 40 e , ja sain vak.yhtiöstä, vark.palo
  ja ilm.hinausvakuutuksen,joten n.130e/vuosi..ok..ok.
  Tosin 30 vrk saa ajaa vuodessa, mutta en ajanut kuin 3 kk
  vuodessa, joten ei ongelmaa.
  Eli voin ostaa kaikkea Vintagea, jos haluan.
  Iloinen caravaanari..hyvää kesää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näihin vanhoihin saa sen kaskon ilman sitä museorekisteriäkin. Minulla vakuutusmaksut melkein yhtä halvat, koska vaunu on niin pieni ja saan ajattaa sitä ihan ympäri vuoden vaikka joka päivä jos siltä tuntuu. :-)
   Kesäterveisin Maria

   Poista