sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Ihan pikkuinen entraus

Ei käy vanhan pienen asuntovaunun omistajalla ikinä aika pitkäksi näin keväisin. Yleensä se on vaunun esille kaivamista pressun alta ja normaalia siivoamista ja puunaamista, mutta tänä vuonna se onkin sitten jotain vähän enemmän. 

Silloin joskus (seitsemän vuotta sitten), kun tämä vaunu entrattiin takaisin liikennekäyttöön, olimme niin kärsimättömiä ettei jaksettu / osattu tehdä pintojen pohjatöitä ihan viimeisen päälle kunnolla ja tässä vuosien saatossa onkin vaunusta alkanut maali hilsehtiä ikävästi irti sieltä sun täältä. Ihan pienistä en olisi edes välittänyt, mutta kun koko katto alkoi näyttää ihan vanhalta kartalta oli tänä keväänä aika pistää perheen hiomahemmo töihin.

Ja parina aurinkoisena päivänä kun oli hiomakoneen kanssa hilluttu alkoi vaunun pinta näyttää hyvin erilaiselta. Se minkä aluksi piti olla vain enimmäkseen tuon katon entraus repsahtikin sitten vähän laajemmaksi projektiksi, kun koko keula pistettiin samaan syssyyn. Voipi olla, että muutama kohta myös kyljistä ja perästä saa vielä saman käsittelyn, mutta se riippuu nyt ihan tulevista säistä, että ehtiikö, pitäisi nimittäin tien päällekin päästä tällä taas ihan piakkoin.

Mutta tänään se homma vielä eteni mallikkaasti kun lätkin pesun jälkeen pohjamaalit vaunun hiottuihin pintoihin kiinni. Sen läpi näkyy kyllä vielä ihan muutama kohta joita hioskella pitää, mutta sen jälkeen voinkin sitten vedellä siihen ihan surutta pari kerrosta tuota munankuoren väristä maalia, millä se muualtakin on maalattu. Nyt kun siis vaan nuo lämpötilat palaisivat näihin tässä jo olleisiin, maalini ei nimittäin kuivu pakkasessa, eikä sateisissa olosuhteissa voi kuvitellakaan maalaavansa tällaista ulkona. Ja jos oikein monta päivää taas hirveää säätä pitelee on edessä taas perusteellinen pesu ennenko mihinkään hommaan tuon kanssa voi ryhtyä, että kyllä mä sanon tätä harrastamisen määrää...! 

Mutta täytyy pitää nyt mielessä, että kyllä se sitten taas palkitsee, kun saan tämän järvenrantaan ja siellä näyttää tällaiselta:

Lisää kuvia ja juttuja vanhan asuntovaununi entrausprojektista löydät muuten tästä linkistä. Ja kuvia ja juttuja sillä tekemistäni reissuista ja muusta estetiikasta löydät tästä.

It's time to correct the mistakes we made with the paint job back in 2013 when we were in too much of a hurry to get this cutie back in business again.Good sanding and a primer applied this weekend, just waiting for the weather to get sunny and warm enough for me to paint it back to it's glory again.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti