tiistai 3. maaliskuuta 2020

Pieni pyykkitupa keittiön nurkassa

Siitä on jo reilu pari vuotta vierähtänyt kun sain idean rakentaa keittiön pyykkinurkan peitoksi tämän suloisen skafferin. Päivääkään en ole tuota päätöstä kyllä katunut, sillä niin ison muutoksen se tähän huoneeseen toi. Ruman pyykkikoneen lisäksi tämä kaunis kaappi piilottaa sisälleen maailman kamalimman ison sähkötaulun, asian joka vaivasi silmiäni niin monta vuotta, mutta jonka olemassaolon nyt olen tyystin unohtanut.

Tässä skafferissa ovi on silloin kiinni kun kenelläkään ei ole pyykkivuoroa ja vain koneen käydessä pidetään ovea auki, sekä ihan turvallisuussyistä, että siksi, että muistetaan että se siellä pyykkiä pyörittää. Meillä ei koskaan ole pesukone päällä ilman, että joku on sitä varten kotona sitä vahtimassa, eikä vähiten siksi, että joskus joku unohtaa märät pyykkinsä koneeseen siitäkin huolimatta. 

Silloin kun tätä skafferia rakentelin tein sen ajatuksella, että tässä olisi joku päivä pesukoneen sijasta ihan oikea ruokakomero. Se ajatus on tässä alkanut vähän jo lähennellä toteutumistaan kun suunnitelmat rempata meille vihdoinkin ihan oikea kodinhoitohuone ovat alkaneet pikkuhiljaa edistymään. Toiveissani elän, että se tapahtuisi jo tämän vuoden puolella, en nimittäin millään malttaisi päästä jo tuon skafferin sisustamisen kimppuun; vähän hyllyjä, nättejä vanhoja puulaatikoita ja lasipurnukoita ja sen sellaista kivaa ja sitten tietty ostelisin sen täyteen kaikkia ruokasäilykkeitä ja kuivajuttuja niin kuin joku maaninen maailmanlopun odottaja.

Mutta toistaiseksi kuvittelen vaan kaiken kauniin sinne sisälle silloin kun ovi on kiinni ja nautiskelen vielä siitä miten helppoa se toisaalta onkaan kun on pyykkikone keittiössä, niin kuin entivanhaan monessa taloudessa olikin. Se että se on kaiken toiminnan lähellä on oikeastaan aika näppärää, voi kokkailun lomassa multitaskata ja pestä lakanapyykit samalla. Ei ihan huono käyttötarkoitus sekään tällaiselle komerolle siis.

The little corner closet I made in my kitchen a couple of years ago looks like it's meant to store food supplies and kitchen things but is instead a small laundry room. We have been planning to move the washing machine to a real laundry room, we just have to renovate and build it first. After that this will be my dream food pantry to fill up with everything like it was the end of the world. 

5 kommenttia:

 1. Mahtava ja ihana! Jäinpä miettimään, että oliko pesukone valmiina kaapissa vai mahtuiko se tosiaan tuosta oviaukosta? Näyttää ovi kovasti kapealta.Sinänsä niinkun ihan yhdentekevä juttu, mutta kumminkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vanhemmassa postauksessani on vastaus kysymykseesi ;-) http://diagnoosisisustusmania.blogspot.com/2017/11/skafferi.html

   Poista
 2. Pyykkikone keittiössä on tosi kätevä.
  Märät pyykit eivät jää koneeseen, kun hommaa kuivaavat pyykinpesukoneen. Silloin koneessa seisoo korkeintaan kuivaa ja puhdasta ��

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköinen tuo kokonaisuus ja hyvin saa myös näköjään sitten piiloon. Itsekin olin vähän huolissani kun muutin uuteen asuntoon, kun siellä ei ollut ollenkaan tilaa vessassa pesukoneelle ja piti ruveta käyttämään yleistä pesutupaa. Toisaalta eipä tarvitse ripustella kuivumaan vaatteita omaan kotiin. Tuo olisi kyllä hyvä idea, että eihän se pesukoneen tarvitse juuri olla kylppärissä, että miksei myös voisi laittaa keittiöön. Kiitos hyvistä vinkeistä ja kivasta kirjoituksesta!

  VastaaPoista