perjantai 20. maaliskuuta 2020

Savileipurin sormista

Tässä on alettu jo miettiä tulevaa joulua näin maaliskuussa, kun olen tehnyt jo valmiiksi myytäviä sitä juhlakautta silmälläpitäen. Se on hyvä ahkeroida aina näin hyvissä ajoin, ettei sitten loppuvuotta tarvitse tukka putkella juosta, vaan voi keskittyä silloin tekemään sillä hetkellä kiinnostavia asioita enemmän, jos vaikka joku viime hetken inspiraatiokin vielä iskee.

Männä vuoden joulumarkkinoilla Parolan asemalla minulta kyseltiin kovasti teenkö kynttilänjalkoja, olin tehnyt ja tuonut mukanani yhden ainokaisen mallikappaleen, joka ostettiin lähes väliittömästi ja lisää toivottiin, joten niitä olen nyt tehnyt varastoon. Päätin myös etten tee niistä vain valkoisia vaan leikittelen vähän ja lasittelen niistä eri värisiä, toki tehden myös niitä valkoisiakin, mutta ensin pidetään vähän hauskaa, kun aikaa nyt on. Tässä ensimmäisessä erässä on hauskoja kiiltäviä ja mattoja sävyjä, harmaata, beessiä, havunvihreää ja piukkaa pinkinpunaista. Kokeilen vielä sekoitella vähän lisää noita sävyjä ja suunnitelmissa on myös tehdä pari mustaa ja kraklattuakin kynttilänjalkaa jouluvalikoimiin.

Oma suosikkivärini kynttilänjaloista on tietysti tällainen sisustukseni väreihin hyvin sointuva rusehtava ja harmaa. Tästä kuvasta näette myös hyvin kuinka jalka toimii, se on tosi tukeva ja näppärä kun siinä on tuo "kaukalo" jos sattuu valuttavan kynttilän siihen pistämään. 

Sitten tein pienen erän maljakoita, ihan siitä tarpeesta kun itsellä ei oikein ikinä tuntunut olevan sopivaa niille marketista välistä mukaan tarttuville pikkukimpuille. Aina on purkit ja purnukat liian leveitä suuaukoiltaan ja kukkaset retkottavat vähän miten sattuu siinä, ja siitä se ajatus sitten lähti. Kapea ja korkeahko maljakko ohuemmille kimpuille se olla pitää. Siinä istuu nätisti nyt vaikka kimppu kirskikkapuun oksia. Koristelin jokaisen maljakon uniikiksi painamalla pehmeään saveen kuvioita ja minusta niistä tuli oikein viehkeitä ja toimivat just niin hyvin kun olin mielessäni suunnitellutkin.

Ja sitten nämä hauskat meritähtikulhot, joita itsellä teki niin kovasti mieli tehdä omiin kokoelmiin karkkikulhoiksi ja koristeiksi olohuoneen pöydälle. Näitä oli tosi hauska, vaikkakin työläs muotoilla mutta tein silti heti useamman ihan varmuuden vuoksi, jos taas kaverit ja sukulaiset iskevät apajille (niin kuin kamalan usein käy, kun jotain kivaa keksin tehdä) Idea on siis että kun kulhoa ei käytä kulhona voi sen kääntää nurinpäin jolloin se on hauska koriste, jota ei välttämättä heti arvaa ruoka-astiaksi muotonsa puolesta. Voi olla että teen näitä vielä muutaman lisää, sillä palan halusta kokeilla näihinkin vähän erilaisia lasitevaihtoehtoja.

Tällaista siis tällä erää, uunissa on vielä raakiksia tulossa lasitettavaksi tässä jossain vaiheessa ja esittelen teille lisää tuotoksiani sitten taas kun seuraavan kerran lämpimäisiä käyn noutamassa, jos hyvin käy niin ihan tässä viikon parin sisällä jo. 

Some of my latest pottery works. Candle holders that I decided to glaze in different colors, some narrow vases for the bouquets that sell at the supermarkets, you know the narrow ones, that have only few flowers. And last but not least some candy bowls that also serve as a table decoration when turned around.

18 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle postauksistasi! Ne ovat ihanaa vastapainoa muulle mediasta tulevalle materialle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, koitan jaksaa postailla, vaikka itseäkin tilanne pelottaa.

   Poista
 2. Aivan mielettömän ihania, ihan kaikki, en ehkä kestä <3

  VastaaPoista
 3. Ompa ihania. Kynttilöitä tulee kyllä vieläkin polteltua. Saako näitä ostaa tässä keväällä. Asun aika lähellä:D
  T.HP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, katsellaan ostomahdollisuuksia sitten kun tilanteet tästä vähän rauhoittuvat, siihen asti minimoidaan ihmiskontaktit ja pysytään turvassa.

   Poista
 4. Ihania kyttilänjalkoja <3 Mutta pleace, teethän myös valkoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty teen myös valkoisia, unohdinko mainita sen? hups... :D

   Poista
 5. Niin ihania! Voi toivottavasti näitä voisi ostaa näin netitse?

  - Elma -

  VastaaPoista
 6. Noi pitkäjuovaset maljakot on ihania. Tollanen malli on just hyvä...ja noi kynttilänjalat....ja noi meritähdet :)

  VastaaPoista
 7. Ensi jouluna voi markkinat ja muut kokoontumiset unohtaa.

  VastaaPoista
 8. Ihania meritähtiä/siiliä! Semmoisen minä ostaisin, jos sinne asti jouluna pääsisin.

  VastaaPoista
 9. Kivoja ja erikoisia ja kaikki käyttöön kelpaavia esineitä eikä mitään turhakkeita.

  VastaaPoista