tiistai 11. kesäkuuta 2019

Muista kastella kasvimaa

Muistattekos kun tässä taannoin rutisin, että ei tule kesää? No sitten se tuli ja rytinällä tulikin. Pääsin tositoimiin puutarhassa ja eritoten tässä pienessä keittiöpuutarhassani. Istutin yrttien siemenet ja laitoin vihdoin ne pitkänhuiskeiksi venyneet pavut paikoilleen niille tehtyyn istutusaltaaseen. Tänä vuonna vaihdettiin kaikista istutusaltaista ja ämpäreistä mullat uusiin ja vaihdettiin vanhat mansikantaimet tuoreempiin. Ainoa asia joka vanhasta jäi oli yksi ruohosipuli. Se sai pitää paikkansa peltiämpärissä, missä se on asunut jo useamman vuoden. 

Itäminen on lähtenyt osalla kasveista hyvin vauhtiin ja osa on kärsinyt hieman siitä, etten ole ihan aina muistanut kastella maata ajoissa. Laitoin siksi itselle muistutukseksi ison liitutaulun kasvimaan porttiin, jotten kävele tuosta ohi ilman, että vilkaisen kastelutarpeen. Etualan matalimmissa astioissa voi kosteus haihtua helteillä melko nopeasti ja kastella pitää joskus parikin kertaa päivässä vaikka takana olevat syvemmät istutuslaatikot ovat vielä hyvin kosteina.

Toissailtana istutin vihdoin myös porkkanat, retiisit ja muut isompaan laatikkoon. Siitä niitä on sitten loppukesästä kiva napsia ruokapöytään tai vain maistiaisiksi ohi kulkiessa. Mansikkalaatikon verkkoreunus pitäisi vielä asentaa loppuun ja pariin ämpäriin vielä kukkia somisteeksi laittaa, mutta muuten on tässä jo melko valmista, kunhan vaan muistan nyt ahkerasti kastella sitten.

My kitchen garden. Not much showing yet, but the seeds are in and all I have to do is to water them regularly. (The sign on the gate says "remember to water the garden").

4 kommenttia:

  1. Meillä savossa siemenet kylvetään ja taimet istutetaan.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana blogi ja sisustustyyli sinulla! Jään ehdottomasti seurailemaan :)

    VastaaPoista