sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Viikonloppuna

Viikonloppuna olen vain hengaillut kotona ja nautiskellut työnteosta ja kotiaskareista. Takapihan ryteikössä kasvava ruusukin puhkesi kukkaan. Se on saanut kasvaa tuolla ihan rauhassa nokkosten ja vuohenputkien seassa, leikkaamatta ja muutenkin vailla huomiota, mutta silti se vuodesta toiseen kasvaa, voi hyvin ja kukkii upeasti, mutta nopeasti. Sanomattakin lienee selvää, ettei minulla ole haisuakaan sen lajista tai edes siitä onko se ollut tuolla aina. Huomioni kiinnittyi siihen vasta kun oltiin asuttu tässä jo pari vuotta ja se pilkisti rikkaruohojen seasta kukkineen. Kaunis se kuitenkin on, vaaleanpunaisine, kerrottuine kukkineen, että ihan varmaan joku oikea ruusu, eikä mikään rikkaruoho.

Vähän juhlaakin on viikonlopussa ollut kun ystävä pistäytyi ja laitettiin grilli tulille. Männä talvena puhuin juustotarjottimista ja siitä, että niitä pitäisi tehdä useamminkin, mutta enpä ole tässä välissä kerennyt, enneko nyt. Ihan hirveän montaa juustolajia ei tuossa näy, mutta kyllä minä sen juustotarjottimeksi lasken, kun siinä on juusto ja tarjotin. Hirveän hyvä jälkiruoka raskaan grilliaterian jälkeen.

Pyykkiäkin on taas urakalla pesty kun ilmat antavat myöten kuivatella niitä ulkona. En tiedä mitään parempaa tuoksua lakanoissa kun kesällä ulkona kuivatettu pyykki. Kun kelejä piisaa kuivuu meillä helposti tuossa kolmekin eri koneellista päivän mittaan täysin kuiviksi ja hyvän tuoksuisiksi. Ihan parasta.

Ja niitä töitäkin olen kaiken muun lorvimisen seassa saanut tehtyä. Keramiikkapaja on taas vallanut työhuoneen ja savea kaulitaan muotteihin juuri sen verran kun päivän aikana sattuu huvittamaan. Muutama tilauskulho tosin tehdään vähän ripeämmällä otteella, mutta muuten ei näin kesäviikonloppuna oteta työnteosta liikaa stressiä.

Jotta vallan on ollut kiva ja letkeä meno täällä. Kuis sulla on mennyt viikonloppu?

My weekend was full of fun things to do and friends. Rose is blooming and laundry is drying outside. We had a small barbeque on friday and I made a cheese tray for dessert. As one can see there is only one cheese there, but as there also is the tray I'm going to call it a cheese tray.

I also have been making some pottery again. Here they are drying in the cupboard I have in my study. As they all turn as white as the ones on the third shelve I can take them to the kiln. But that is going to take a while, they need to be left drying with time.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti