sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Kesä ja kasvihuone

Vaikka alkukesä onkin ollut aika kuiva, on meidän piha ja puutarha röyhähtänyt ihan uskomattomaan kukoistukseen. Varsinkin kasvihuone ja sen ympäristö ovat aivan täynnään vihreää ja siitä inspiroituneena laitoin sinne sisällekin jo vähän kasvamaan.

Siellä on tuttuun tapaan vähän tomaattia ja yrttejä, niin kuin aiempinakin kesinä. Tykkäämme tomaateista ihan hulluina ja yrtit on kivoja sekä tuoksun antajina että ruokaan napsittavina puhumattakaan siitä, että näyttävät vielä kivalle tuolla. 

Uudet puutarhatuolitkin pääsivät jo paikoilleen pienen pöydän äärelle. Tuossa on niin mukava istuksia kahvikupposen äärellä tai muuten vaan nautiskelemassa kasvimajan rentouttavasta tunnelmasta.

Huoneen ympärille olen laittanut ihanuuksia ruukkuihin, kuten suosikkejani laventelia, rosmariinia. Niitä on niin kiva ohi kulkiessaan hieman hipellellä ja nauttia niiden vahvan huumaavasta tuoksusta. Lisäksi siinä on tietysti timjamia, se edelleenkin epäilyttävän eloton laakeripuu, hyvin ruukussa viihtyvä kuunlilja sekä sininata jonka olin vain unohtanut ruukkuun talveksi, josta se keväällä minua iloisena tervehti uusilla pontevilla korsillaan.

Varsin viehkeää on siis kun on vihreää. Tuolla viihtyy nyt niin hyvin sekä ihmiset että eläimet.

Summer is here and the garden is green and lush. We love to hang out in our green room where we have some tomatoes and spices inside. Outside we have some potted greenery to look and to touch. I just love the sent of rosemary and lavender and often touch it just to smell my hands later. Ah, how I love this summer!

2 kommenttia:

  1. Kiertonetissä on huudoissa isohko erä opetustauluja suht edullisesti (Laitilassa) jos kiinnostaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just möin monta pois rompetorilla, kun ei ne enää ehkä niin minua sytytä. :-)

      Poista