tiistai 18. kesäkuuta 2019

Paikka varjossa

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi ommella pihasohvaan sen istuintyynyn. Kauan siinä taas kestikin, vaikka yleensä olen käänteissäni varsin nopea. Nyt ei vaan sytyttänyt ompeluhomma vaikka kuinka yritin ja valmista tulikin vain niskasta tiukasti kiinni ottamalla, mutta odotus kannatti, sillä tyynystä tuli varsin oivallinen. 

Täytteenä siinä on meidän vuosia sitten ompelemani pihakeinun tyynyjen täytteet. Hyvät vaahtomuovipalaset, jotka olin paatoksella repinyt ylimääräisestä patjasta jo edellisessä kämpässä asuessamme. Hyvin liki parikymmentä vuotta vanhat täytteet siis, mutta edelleen yhtä pehmoiset kuin uudet. Kierrätystä se tämäkin tavallaan, vaikka ihan puhtaasti ei sohva nyt muuten syntynytkään, selkänojatyynyt kävin nimittäin hakemassa Ikeasta. Maltti ommella loppui tyystin tuon istuinpatjan tekemisen jälkeen enkä jaksanut enää pitää projektia roikkumassa sitä ompeluinspistä odottaen.

Muutoin istuinpaikka syntyi pitkälti vanhoja jo olemassaolevia kalusteita käyttäen. Tässä on mitä parhain nyt hellepäiviä vietellä sillä paikka on aivan varhaista aamua lukuunottamatta varjoinen ja mukava. Päivänvarjoa ei oikeasti edes tarvitsisi, mutta tuossa takana korkealle kurotteleva kaunokuusama vaatii suojan kalusteille, kukan terälehtiä ja marjoja tiputellessaan. Varjo pitää suuremmat roskamäärät vähän sivummalla, niin ettei koko ajan tarvitse ola puistelemassa ja pyyhkimässä. 

Mutta kuulkaa kelpaa se nyt tuolla olla. Sohva on tyynyineen ihan älyttömän ihana loikoilupaikka ja hyvin olen mielissäni siitä. Kannatti ottaa sieltä niskasta kiinni ja pistää toimeksi.

So I finally made the seat cushion to the diy-couch frame I made earlier this spring. For some reason it was really hard to start the job, I had to force myself to do it, but now that it's done I can't help but wonder, why on earth it was so difficult to start? This place is the comfiest spot to spend these hot summer days. Cool in the shade with a lovely couch to nest in.

12 kommenttia:

 1. Kyllä kannatti! Koko piha näyttää niin i h a n a l t a!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuossa olis kiva istuskella aurinkoisena kesäpäivänä.

  VastaaPoista
 3. Täydellisen ihana lötköilypaikka näillä helteillä!

  VastaaPoista
 4. Oi että ku näyttää kutsuvalta <3

  VastaaPoista
 5. Kutsuvan näköinen oleskelutila. Siitä tuli tosi hieno. Meillä on kanssa vintissä yhden vanhan sohvan pehmusteet. Odottavat kanssa uusiokäyttöä. Mukavaa Juhannusta :)

  VastaaPoista
 6. Viisaat istuvat varjossa - sinne se paras paikka kannattaa rakentaa. Näyttää ihanalta!
  Mulla myös oliivipuu ulkosalla ensi kertaa. Onko kokemuksia, miten se pärjää ja mitä sitten, kun tulee syksy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tuo lause täytyy kirjottaa ihan muistiin itselle. :-)
   Oliivipuu on ollut minulla pihalla jo jokusen kesän, aina ostan uuden kun unohdan syksyn pakkasiin tai unohdan kastella. Kertaakaan en ole kevääseen saanut kestämään, vaikka sisälle ottaisinkin. Nyt aion ensi syksynä olla tarkempi ja kokeilla paremmalla onnella ja ohjeilla. Mutta pihalla pärjää kesällä oikein hyvin ruukussa, kunhan muistaa kastella tarpeeksi jos hellettä piisaa. :-)

   Poista