tiistai 9. helmikuuta 2016

Vääntelyä ja vääntyilyä

Halusin tähän kaappiin ehdottomasti ovet jotka jäävät päälipuolelle ja siihen tarvittiin tietysti sellaiset saranat jolla tuo onnistuu. Mutta mitä tehdä kun kaupoista ei löydy kapoisiin kaapinoviini täysin sopivia saranoita? No ne muotoillaan tietysti lähimpänä malliltaan olevista itse. Vasara käteen, sarana rustuukiin ja varovasti paukutellaan sellaiseksi kun haluaa. Ei ehkä ihan helpoimmasta päästä, mutta onnistuin ja nuo toimivat ihan moitteetta. 

Toinen homma joka ei mennyt ihan moitteetta oli itse ovet. Ohut vaneri ei juuri koskaan ole suoraa ja jotenkin jo etukäteen tiesin että vääntymään ne tulevat, mutta että ihan noin paljon oli oma mokani. Onneksi vain tämän ensimmäisen oven kohdalla näin pahasti. Koitin nimittäin olla vähän ovela ja laittaa yhteen suuntaan käppyrän vanerin päälle toiseen suuntaan käppyrän peitelistan. Muuten onnistuin ihan hyvin, mutta juuri tähän reunaan laitoin sen listan väärin päin, eli se käyristyi samaan suuntaan levyn kanssa. Tulokseksi sain oikein hienosti kaartuvan oven alareunan. 


No, toistaiseksi aion elää tuon kanssa. "Antaa kaapille luonnetta" niin kun ruukaan sanoa (aina kun mokaan). Loput ovet tuntuvat tulevan enemmän suoriksi eikä mateiraalit enää ihan riitä uuden tekemiseen (lue: en sitten millään jaksaisi just nyt).

Muutoin kaappi edistyy ihan mallikkaasti. Viimeinen ovi kohta kiinni, loput kittaukset ja sitten vaan maalia pintaan. Hyvä siitä tulee.

Slight problems trying to find suitable hinges for the cabinet. Couldn't find the exact model I needed so I customized ones I found using hammer. Worked out well. Tried also to work with not so straight plywood and that didn't work out so well. One of the doors is a bit bended from the bottom, but I'm not going to let that ruin my day now. I think I'll leave it that way and say: "it gives the cabinet some character". Otherwise it's progressing nicely. The last door needs to be put on it's place and I can start painting it. 

10 kommenttia:

 1. Nimenomaan; hyvä siitä tulee!
  Aivan mahtava kaappi.

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä melkoinen mestari!
  Ja niinhän sitä sanotaan pikkuvirheistä, että hullu ei huomaa eikä viisas virka mitään :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä...hyvä siitä tulee...kokeilepa oven kierouteen,et kastelet vaikka suihkepullolla tuota oven alareunaa reippaasti molemmilta puolilta ja pistät puristimella sen kuivamaa runkoa vasten..pitäneen kaataa kaappi lattialle,et saat pohjasta puristimen kiinni....saattas vaikka tepsiä.☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen joskus koittanut oikaista kieroa vaneria kastelemalla sen läpikotaisin ja kuvamalla painojen alla ja sekään ei oikein tepsinyt. Nyt elän tuon tahdon mukaan, jos haluaa olla kiero niin olkoot sitten :-)

   Poista
 4. Ihailen kättesi taitoa! Tuntuu, et lähes joka naisella pysyy kutimet kädessä, mut saha ja vasara ja vaikka mikä! Ja hei, mitata ja funtsia, kääntää ja hahmottaa... Ei hitsi, sä oot mun idoli!
  Terv. TarjaL

  VastaaPoista
 5. Mahtavalta näyttää! Vaneri on vähän ilkeää isointa pintoina, kun tuppaa vääntyilrmään, mutta oikeaan olet hyvä siitä tulee.

  VastaaPoista
 6. Mieletön projekti, tuosta tulee upea!!

  Olen taustalla seurannut blogiasi varmaan joku 7 vuotta. Mun on pitkään pitänyt kysyä sulta, että kiinnostaisiko sua 60-luvun Berninä ompelukone? Se on ihan toimiva perusvehje. Itse laitoin uudemman Singerin ja tuo jäi ylimääräiseksi. Olen aina ajatellut, että se saattaisi olla makuusi, kun se on sellainen vanhan värinen, sellainen beigen värinen. En ole siitä tosiaan mitään rahaa vailla. Ilmoittele, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos paljon tarjouksesta mutta ostin itselleni pari vuotta sitten yhtä vanhan harmaan Singerin joten nyt en tarvitse. :-)

   Poista