keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Se on vihreä

En tiedä oliko se kevään kaipuuta vai mitä mutta alusta asti kaappia rakennellessa tiesin että siitä tulee vihreä. Päässäni näin sen vihreänä ja sellaiseksihan se oli sitten maalattava. Tarkan sävyn valikoiminen oli tässä vallitsevassa harmaassa säässä vähän konstikasta, mutta lapsen kanssa yhdessä katsottiin värikartasta että tämä näyttää hyvältä ja sillä sitten sudittiin. Valoisampi vuodenaika näyttänee osuimmeko aivan nappiin, mutta nyt keinovalossa näyttää ainakin kovin kivalta (tosin kamera vähän vaihteli sävyä kuvissa).

Vanerista tehdyt ovet istuvat miten istuvat ja mielestäni se näyttää vaan tosi hyvälle kun eivät ihan istu. Niin kun sanoin niin antavat luonnetta. En muutenkaan ollut kovin tarkkana kittaamisen, hiomisen tai sahan jälkien peittelyissä. Pitäähän sitä nyt jokin käsityön leima olla, ihan tyhmää olisi jos liian pilkun tarkkaan olisin tehnyt (ei sillä että olisin edes osannut).

Ovet toimivat hyvin ja hyllyjen järjestys on tarkkaan mietitty. Kahvoiksi olin hankkinut jo aiemmin tuollaiset vanhat. Meinasin aluksi hieman kolhia tätäkin kaappia vähän kulahtaneemman näköiseksi, mutta päätinkin toisin. Se on nyt niin kivan näköinen noin. Malliltaan ja mitoiltaan passaa tänne vanhojen sekaan oikein hyvin. Oviin aion kyllä jossain vaiheessa maalailla numerot, ellen sitten satu löytämään jostain aitoja vanhoja numerokilpiä. saattaa tosin olla vähän kiven alla kun tahtoisin että ovat perättäiset numerot ja valkoiset. 

Nyt vaan loput maalit pintaan ja yläkertaan tämä kaappi. En malttaisi odottaa että miltä se siellä lapsen huoneessa sitten näyttää, kun nyt jo on noin onnistuneen näköinen täällä alakerrassa.

And it's green. I saw the cabinet green in my dreams before I even started planning it, so of course it had to be green then. The tone of green we chose together with my son. It's like green but not too green. I'm quite happy the way it turned out. Not too posh with all the "errors" showing. Looks like someone made it as a craft. Perfect. Can't wait to get this upstairs to my sons room, but it still needs a bit more paint so it'll take awhile.

35 kommenttia:

 1. Aivan ihana kaappi! Kelpais mullekin :) Itsellä on juuri nytkin samansävyistä vihreää maalia näpeissä :) Olen tekemässä nukkekodin sisustusta ja aika moni juttu menee nyt vihreäksi.Kevään kaihoisaa odotusta täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ai että kun ehtisi tuota omaa nukkekotia edes vilkaista. Siellä se vaan pölyyntyy kaapissa. :D

   Poista
 2. Tosi upea! Olet kyllä supertaitava! :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä mykistävän upea.

  VastaaPoista
 4. Siis kyllä on hieno! Näytän tämän isännälle, olen eteiseen kaappia vailla ja tällainen olisi enemmän kuin passeli, saas nähdä, innostuuko... Vaikka olet laittanut selkeitä ohjeita, niin en taida kuitenkaan arvata ihan itse yrittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kyllä jossain vaiheessa tehdä ehkä sellaisen ohjeen jossa ihan yksityiskohtia myöten selitän miten jotain rakennan. Jos siis kiinnostusta sellaiseen on. :-)

   Poista
 5. Uskomattoman upea, olet mykistävän taitava käsistäsi! Me tarvittaisiin vierashuoneeseen uusi kaappi, tällainen olisi kyllä täydellinen, uskaltaisinkohan ytittää :D

  VastaaPoista
 6. Ihan tajuttoman hieno!! Mittasuhteet, väri, vetimet..kaikki on just eikä melkein. Sulla on kyllä silmää tehdä noista jutuista ihan täydellisiä.
  Mistä noi vetimet on ostettu? Entä maalisävy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-) Vetimet ostin Porvoon Wanhasta Rautakaupasta ja maalin sävynumero on M448 (täyshimmeä).

   Poista
 7. Aivan ihana! Väri on samanmoinen kuin minun kulmakaappini, siis henk.koht. tietysti tykkään hirmuisesti vihreästä! Meidän eteisen kaappi on ovia vailla ja tästä saamme hyvästi vinkkejä juuri oviin. Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Hitsin hieno! Tulee ihan kaapinteko (kokeilu :) vimma kun näitä sinun upeita teoksia katselee.
  Mitähän seuraavaksi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kokeilemaan vaan kuule. :-) Seuraavaksi ajattelin itse kokeilla rakentaa kehikon yhdille hienoille vanhoille laatikoille.

   Poista
 9. Iiiiik..Apuvva....voi että siitä tuli IHANA...

  VastaaPoista
 10. Ihan uskomaton kaappi ♥ ♥ ♥ Olen sanaton!

  VastaaPoista
 11. On se komja! T. TarjaL

  VastaaPoista
 12. Tämä on kyllä NIIIN hyvännäköinen kaappi! Miten oletkin noin näppärä!

  Yhä edelleen ihmettelen, miten saat vanerista noin suorat ovet.

  Mitä tuo peiliovien lista tarkalleen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppäryys on tullut ihan vaan harjottelemalla. :-) Eikä ne ovet nyt ihan suorat ole vaikka valikoin taas niin suoraa vaneria kun löysin ja tein ovet kahdesta palasta (sauma on sen keskellä olevan vaakapuun takana). Peileihin käytin ihan vaan 55x8mm listaa jota löysin Helsingin Erikoishöyläämöstä.

   Poista
 13. Ihan huikea! Mulla on varmaan joku kaappimania, kun aina tekis mieli hankkia kaappi tai lipasto, vaikkei minnekään enää sovi. Jos sopisi, varmasti kokeilisin tällaista projektia. Oot kyllä luova ja taitava!

  VastaaPoista
 14. Ihan huikea! Mulla on varmaan joku kaappimania, kun aina tekis mieli hankkia kaappi tai lipasto, vaikkei minnekään enää sovi. Jos sopisi, varmasti kokeilisin tällaista projektia. Oot kyllä luova ja taitava!

  VastaaPoista
 15. Kuule, millä nimellä noita salpoja löytää? Esim. Just tuolta Porvoon liikkeestä? Mulla olis suunnitelmissa yöpöytä ja haluisin tehä ite, et sais mieleisensä industrial-tyyppisen.

  Karakali
  (www.mutkantakana.blogspot.fi en oo kyl aikoihin blogissa käyny)

  VastaaPoista