torstai 18. helmikuuta 2016

Puolen sentin päässä

Meillä porstua on tässä talossa ehdottomasti se vaikein sisutettava tila. Sitä ei ole eristetty joten se on ilmastoltaan ulkoilmaa vastaava ja se rajoittaa aika paljon sitä mihin tilaa voi järkevästi käyttää. Pääasiassa se onkin toiminut kesäisin jonkinlaisena kasvihuoneena ja muina vuodenaikoina se on vain sisustettu näyttämään nätiltä. 

Nyt kun olen tässä viime aikoina pohtinut kuinka saisin järkevöitettyä nykyistä talousroskiemme kierrätyssysteemiä ajattelin valjastaa tämän tilan isommin siihen käyttöön. keittiössä tilat eri roskien kierrättämiseen ovat niin pienet ja autotalliin on varsinkin talvisin niin "pitkä matka" että välistä tuppaa olemaan keittiössä vähän ahdasta, mutta porstua olisi lähellä ja sopivasti funktioiltaan vapaa.

Suunnitelmissani uneksin sellaisesta vanhasta kauniista kippilaatikostosta johon saisin mukavasti lajiteltua lasit, muovit, kartongit ja metallit. Että voisi kerätä vähän enemmän ja yhteen paikkaan ennen kun tarvitsee lähteä tyhjentämään. Semmoista kelpaisi katsella jopa vaikka ihan porstuassa.

No, arvaatte varmaan että semmoinenhan se sitten lopulta löytyi.

Ostin tämän supersotkuisen kaunottaren jo kauan sitten, ennen joulua. Siinä on se kippilaatikosto juuri sellaisena kun sen unelmissani näinkin. Tuo yläosa oli vähän yllätys, se kun kuului mukaan kauppaan. Sille en ole ihan vielä paikkaa keksinyt, mutta niin hieno on sekin että jonnekin esillehän sekin on saatava. Ainoa pienen pieni mutta on vielä se että tuo alaosa on mitoiltaan tasan puoli senttiä kapeampi kuin porstua on leveä, että saanko sen sinne mahtumaan. Sitä täytyy tässä vielä hikoillen jännittää ennen kun ilmat lämpenevät sen verta että pystyn tätä sinne alkaa sovittelemaan. Nyt se tönöttää pölyissään tuolla autotallissa jossa välistä käyn sitä salaa ihailemassa.

Our porch is a place that's really hard to use properly cause it's not insulated. You can't really store anything there because of that. Last fall I started dreaming of using the space to make a proper recycling center since there's no room for it in our kitchen. I had in mind a certain type of old drawers that could hold, class, metal, cardboard and plastics and then I found it. The bottom half of this is perfect for that. The only thing is this is really and I mean really tight fit to our porch and I don't know if it'll fit. 

20 kommenttia:

 1. Vau, todellinen löytö. Tsemppiä puolen sentin kiristykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan. Pitää irrotella lattialistat ja ikkunalaudat että sopii :-)

   Poista
 2. Mä en kestä! Teillä on niin ihanaa ja mistä sä kaiken tuon löydätkin :D Jos musta tulis kärpänen muuttaisin teille asumaan, olisin vaan nurkissa ja katonrajassa, ikkunalaudalla ja ihastelisin ♥

  VastaaPoista
 3. Onpa taas upea löytö...vauh.....ja sinun puusepäntaidoilla kaappi saadaan varmasti porstuaan istumaan....☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just toivon ettei itse kaappiin tarvitse kovasti kajota. On niin nätti noin.

   Poista
 4. Mistä ihmeestä sä noita mielettömiä löytöjä teet?
  Tajuton kirppishaukka ... toi kaappi on siis ihan huikea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä löytyi tori.fistä. Lojui siellä monta päivää ennen kun ostin pois.

   Poista
 5. Vautsi! Onpas hieno. Ja teoriassahan sen pitäis mahtua! :D Paikalleen saaminen tulee kyllä varmasti olemaan haastavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoriassa joo, mutta juuri tuo paikalleen pujottaminen vähän ahdistaa. :D

   Poista
  2. Ihana löytö...vanhanajan kaupan jauholaarit...:)

   Poista
 6. Samaa ihmettelen minäkin : mistä ihmeestä nuo kaikki löydöt osuu sun tielle :)

  VastaaPoista
 7. Jospa sen kääntäis toisin päin? mahtuisko sitten paremmin. Hieno kaappi on kyllä, ja lajitteluun mitä mainioin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porstua on niin kaponen että sitten se ei olisi siellä edukseen.

   Poista
 8. Vau, onko nuo kaikki kaapit siis kippi-sellaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alaosassa kippilaatikot ja yläosassa tavalliset vedettävät joissa lasi edessä.

   Poista
 9. Mieletön kaappi ja aivan ihana lattia tuossa ylä kuvassa :)

  VastaaPoista