maanantai 15. helmikuuta 2016

Omia cocktaileja

Kun maalailen kalusteita ostan usein samanmerkkistä ja kiiltoasteeltaan (sekä ohenteeltaan) samaa maalia, jotta voin myöhemmin sekoitella purkinpohjallisista ihan omia sävyjä pieniin äkillisiin projekteihin. Nytkin kun viikonloppuehtoolla iski maalausinpiraatio, löytyi kaapin perukoilta heti kolme sopivaa purkinpohjallista joista sakeoittamalla sain kuin sainkin juuri sopivan määrän harmaata maalia yhden kovin keltaisen kaapin kesyttämiseen.

Nimittäin tämä lapsen huoneessa aiemmin ollutkeltainen kaappi muutti yläkerran aulaan liinavaatteiden säilyttimeksi. Värisävy ei vain yhtään tuntunut tilaan sopivalta joten hetken mielijohteesta huitaisin sen harmaaksi ja johan rauhoittui mieli ja silmä. On se kyllä joskus hyvä olla kaukaa viisas, tai tässä tapauksessa tuntea itsensä ja taipumuksensa saada se inspis lähes aina keskellä yötä.

When I paint furniture I try to stick to one paint brand and type, because there's always leftover paint from different projects and it's easy to mix new tones of those leftovers if they are the same paint. Like last weekend I suddenly had an idea to paint this previously golden yellow cabinet grey. It was such a thrill in the middle of the night to find the suitable colors from my paint cabinet to mix the grey from and get the job done immediately. 

12 kommenttia:

 1. Kauniin värinen :) Ihana tuo parittomien sukkien pussi, meillä riittäisi siihen täytettä... Mistä tuollaisia saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parolan asema -blogin Katjalta noita saa. info(ät)parolanasema.fi :-)

   Poista
 2. Kivan mallinen kaappi ja värikin tosi sopiva tuohon tilaan.

  VastaaPoista
 3. kivan värinen kaapista tuli. Jouduitko hiomaan ennen maalausta? mulla samanlainen kaappi ja oon kanssa miettinyt sen maalaamista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskana tyttönä en hionut, vaikka olisi kai tuo pitänyt. Maalattu aiemmin samanmerkkisellä maalilla niin en viitsinyt. :-)

   Poista
 4. Hieno tuli sun kaapista! Se on mielenkiintoinen tuo inspis, kun mullakin taannoin iski kohtaus yhden huoneen pintaremonttiin pääsiäispyhinä... Kyllä silloin kaivattiin päivystävää maalikauppaa, kun vanhaa nurkista löytynyttä maalia riitti vain yhteen kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, pitkät pyhäputket on kyllä pahimpia. Just silloin kun on aikaa tehdä niin kaupat ovat kiinni.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Tuo kaapin päällä oleva asetelma on ihan täydellinen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos. Itse arvuuttelin kovin että tykkäänkö tuosta vai en. Kun samoja tavaroita tuijottelee vuodet pitkät niihin vähän ehkä kyllästyy välillä. :-)

   Poista
 7. Tulipas kiva tuosta kaapista! Olen vielä aika noviisi näissä sekoittelujutuissa enkä uskalla kovin suuria määriä sekottaa ja siitähän seurauksena on se että maali loppuu kesken :( Just nyt pähkäilen penkin käsittelyä. Ulkokalusteöljy olikin kuivanut purkin pohjalle ja Supi saunasuoja on liian lattean väristä. Pitänee käydä kaupassa...

  VastaaPoista
 8. Piti ihan tulla laittamaan linkki, kun tuota kaapinrakennusta näyttää olevan meneillään muuallakin blogistaniassa :)
  http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/

  VastaaPoista