keskiviikko 13. toukokuuta 2015

DIY "vintage" tehdashyllySain tässä päivänä eräänä päähäni kokeilla tehdä vanhoista varastohyllyistä hieman industriaalimman oloisen hyllyn. Sellaisen missä olisi rautajalat ja puiset hyllyt. Kasvihuone tarvitsisis sellaisen ehdottomasti. No, tuumasta toimeen.Ensin piti metsästää tarpeeksi vanhoja hyllynjalkoja jostain ja sehän osoittautuikin varsin vaikeaksi. Vihdoin muutaman viikon intensiivisen etsinnän jälkeen sain ostettua tarpeeksi vanhoja, kulahtaneita ja painavia umpirautaisia jalkoja projektiini.

Siinä kun niitä tuijottelin tuli päähäni ajatus että miksipä ne pitäisi kiinnittää niin että tasainen puoli jää eteen kun voisihan ne laittaa silleen että tuo hienompi reikäinen puoli jäisi katselusuuntaan. Varsinkin kun hyllykköni on suunnitelmissani  juuri sen mittainen ja mallinen ettei vanha tukiristikko sovi näillä mitoilla sille porattuihin alkuperäisiin reikiin, mutta varsin iloiseksi tulin kun huomasin että sepä sopiikin noihin pisaran mallisiin ja oikein napakasti sopiikin.

No sitten ryhdyin tuumasta toimeen. Kävin ostamassa sopivat liimapuulevyt, öljysin ne mukavan vanhahtavalla värillä ja kasasin hyllykön. Tästä kaikesta tavoilleni uskollisena unohdin taas tietysti ottaa kuvia, mutta saanen sen anteeksi koskapa kyseessä on näinkin yksinkertainen projekti, kuten kuvista alla näkyy:
Ja siinä se nyt makaa kyljellään työhuoneeni lattialla. Se on aivan liian painava minun edes yrittää sitä liikutella joten kuvasin sen nyt tuolleen, takaapäin. Siitä tuli kyllä ihan uskomattoman hieno noin että pystytolpat ovat väärin päin. Pistin tuonne 80x45 (kate)ruuveilla 28mm hyllylevyt kiinni ja ne jampakoittivat rakenteen jo vallan mainiosti, sitten vielä tukiristikko niin tuo ei taivu tuosta kyllä mihinkään. Uskoisin että nuo hyllyt kestävät ihan kivasti painoakin, tuo liimapuu kun on tuossa nyt paremmin päin ruuvattuna sekin (jos tuossa hyllyssä tahtoisi esim. tiiliskiviä sailyttää niin laittaisin väliin vielä kulmaraudat). Superhelppo projekti.

Nyt vaan odottelen että perheen lihakset saapuvat kotiin niin saamme tuon tuosta kannettua paikoilleen kasvihuoneeseen. En malttaisi odottaa että pääsen mallailemaan sitä paikoilleen ja asettelemaan asioita siihen nätisti. Ai että!

Super simple DIY shelving unit. I used old, worn out warehouse storage shelving legs and added wooden shelves. I put the legs the "wrong way" as I wanted there to be that vintage industrial vibe. It works out just as well that way too and looks so cool with those wooden shelves stained with a vintage looking tone.  This should be going to my green house outside, but it's just too heavy for me to lift alone. I need to wait for the hubby to come home and help me.

5 kommenttia:

  1. Oi se on nätti! Kyllä kelpaa nyt kasvihuoneessa asioita mallailla :). Mukavaa loppuviikkoa! Ps. Olipas huiput ne eiliset uutiset ;)

    VastaaPoista
  2. No on kyllä todella hieno luomus. Mahtavia oivalluksia.

    VastaaPoista
  3. Ups...komean hyllynpä tekasit...ihanan rosoinen ,tehdasmainen..jään odottelemaan kuvia hyllystä kasvihuoneessa

    VastaaPoista