tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kevään ensimmäinen kukkanen

Olen salaa jo pidemmän aikaa ihaillut kirppiksillä näkemiäni vanhoja Pentikin kynttilänjalkoja. Osa niistä on makuuni aivan liian omituisia tai liian kirkkaan värisiä, mutta kun tämä kukka tuli vastaan en tarvinnut kovin paljoa suostutteluja kun sen jo ostaa pöläytin. Tuo väri oli vaan just niin hyvä meille.

Vuodenaika ehkä hieman väärä kynttilänjalkapostaukselle, kun kaikki posmottavat keväästä, mutta kai niitä kynttilöitä voi poltella muinakin vuodenaikoina.  Toki oikeanlaiset kynttilät pitäisi ensin jostain löytää. Nämä suorat eivät mielestäni ihan tuo esille tuota ihastuttavaa 70-luvun designia. 

Mikähän siinä muuten on etteivät Pentikin varhaistuotannot ole vielä lyöneet itseään kunnolla läpi nykymuodissa? Niitä näkee ihan liian usein kirppiksillä parin euron pilkkahintaan, vaikka mielestäni ne ovat just nyt ihan huipputrendikkäitä. Itse aion ainakin vielä jostain metsästää sellaisen vuoren mallisen möhkälekynttilänjalan, ihan vaan  kun ovat mitä hienointa suomalaista designia menneiltä vuosikymmeniltä ja käsityötä vieläpä.

Mitäs itse olette mieltä? Iskeekö vanhat Pentikit vai tuleeko kananliha jo pelkästä ajatuksesta?

I found this vintage Pentik candleholder from a fleamarket. I've secretly been admiring them for a while now wondering why are people selling them away? Don't they realize these are among the finest examples of Finnish design of the 70's. I'm glad theyre still cheap though, since I'm planning to hunt myself another Vintage Pentik candleholder, one that looks like a fairytale mountain.

12 kommenttia:

 1. Löysin itse aivan vasta kirpparilta parin Pentikin vanhoja oliivinvihreitä kuppeja lautasineen, ja pakko oli yksi pari ostaa. Minusta ne vanhemmat kupit kaksine korvineen on tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiinnostus heräsi. Nyt täytyy kyllä googletella, että minkälaisia kuppeja nuo ovat...

   Poista
  2. Vai tarkoitatko sitä kuksanmallista kuppia?

   Poista
 2. Wau, tämä ainakin oli ihan mahtava löytö :) En ole itse vielä vanhaa Pentikiä kirppiksillä bongannut tai edes sitten tajunnut ettöä voisivat olla Pentikiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aina kurkata sinne pohjaan. Niissä yleensä lukee joko Pentik, Anu Pentik tai vain AK :-)

   Poista
 3. Kaunis kunttilänjalka...niin ihanat värit....kaikkea kivaa aina kirppiksiltä löytyy...eilen jäin miettimään Arabian Ruska sarjan teekuppeja....oli 3e kpl.lautasineen....no,sinne ne jäi kun itse en kyseistä sarjaa kerää,mut ajattelin,että jollekin olisin voinut ostaa,jos olisin tiennyt kuka kerää....olisihan ne voinut jollekin bloggaajallekin ostaa ja lähettää..Ruska sarjakin on kaunis omassa lajissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska on kaunis joo, mutta itsellä alkoi käytössä tökkiä se ruokailuvälineiden kirskuminen ja eroon olen koittanut hankkitua omista Ruskistani :-)

   Poista
 4. Kananliha selkäväristyksillä :) Tykkään retroilusta, mutta ehkä noi tunteet liittyikin tavaran haalintaan, kun kovasti yritän päästä vanhoistakin eroon...

  VastaaPoista
 5. Minen ole lämmenny millekään Pentikille ikinä, enkä oikein osaa sanoa syytäkään sille, ei vaan iske.
  Mutta tuo kynttilänjalka passaa teille kyllä mainiosti!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis kynttilänjalka! En muista koskaan nähneeni, vaikka Pentik-mäellä on tullut käytyä useastikin 70- ja 80-luvulla, ja myöhemminkin. Ja kynttilöiden suhteen olet oikeassa. Mielestäni tuo suorastaan huutaa kaveriksi niitä 70-luvulla suosittuja pieniä pallokynttilöitä :-).

  VastaaPoista
 7. Näin "kukkaihmisenä" täytyy todeta, että onpa hieno löytö. Itse olen bongannut kirppikseltä viime aikoina mm. tällaista vanhaa http://oliaika.blogspot.fi/2015/04/nimet-marmoritaululla-jo-vuosia-sitten.html - täytyypä pitää silmät auki tuollaisten kynttiläjalkojen suhteen. Niitä ei voi koskaan olla liikaa ;)

  VastaaPoista
 8. Mun äiti alkoi keräilemään noita möhkäleitä ja aikas paljon kirppiksiltä on löytänytkin. Ja täytyy sanoa, et vähän makua ihmettelin..Täytyypä kertoa sille, et taisi keräillä "aarteita".Pentikiä itselläni on jonkin verran, mutta ei 70-luvun tavaraa.

  VastaaPoista