torstai 30. huhtikuuta 2015

Pikajuhlat kahelleen

Päätin jo viikkoja sitten että kunhan se lämmin päivä tulee, pidämme perheen kesken pienet grillijuhlat kasvihuoneessa. No se lämmin päivä jolloin koko perhe on yht'aikaa kotona koitti vihdoin näin Vapun aatoksi. Olin jo mielessäni suunnitellut kaiken valmiiksi ja edellisenä päivänä hankkinut kaiken tarpeellisen, kunnes sitten ensin mies ilmoitti olevansa töissä myöhään ja sitten poika sanoi lähtevänsä mökille heti koulusta tultuaan. No, koskapa olin niin kovasti vaivaa jo nähnyt, kysyin pojalta että kauanko hän kotona ehtii olemaan ennen kun lähtee ja ajastin kaiken valmiiksi juuri siihen puolen tunnin mittaiseen saumaan joka hänellä ennen lähtöä siinä oli. Ja sitten ryhdyin toimeen.

Laitoin vappupalloja kattoon ja koska halusin niitä pieneen tilaan monta, en puhaltanut niitä kuin puolilleen ilmaa. Näin ne näyttävät oikein juhlaan sopivilta eivätkä silti vie koko tilaa katosta. 

Katoin pöydän kauniiksi ja pistin jälkiruoan ensinnä esille. Siinä kun pähkäilin että kuinka saan sen pysymään hyvänä tuossa pari päivää sitten löytämässäni kulhossa keksin laittaa toisen kulhon siihen kanneksi ja siitähän se varsin hauskan näköinen vappupallo tuli! Oikea Finelpallo.
Tekstin kirjoitin vesiliukoisella tussilla joka (toivon mukaan) irtoaa tuosta mattapinnasta pesussa. 

Ja sitten minä viipaloin ja suikaloin ja kuorin ja paistoin ja grillasin ja välillä vilkuilin kelloa ja pyyhin hikeä otsalta. Aikataulussa oli pysyttävä ja pysyinhän minä. Kaikki oli valmista juuri kun poika kurvasi pihaan ja ehdimme kuin ehdimmekin pitää pienet kahdenkeskiset vappugrillajaiset kasvihuoneessa, äiti ja poika.

Ja tottakai jokaisissa vappubileissä pitää olla myös oma siivouspartio mukana, vahtimassa että lattiat pysyvät puhtaina jos jotain sattuisi tipahtamaan ohi suun. Kuvassa toinen ahkerista partiolaisista kurkkii käsivarren takana (vielä tässä vaiheessa mitään ei ollut pudonnut).

Ja tottakai ne juhlat sitten loppuivat aikanaan, tai siis sen puolen tunnin päästä. Hyvin ehdittiin syödä ja nauttia lämpimästä kasvihuoneesta. Oli oikein tunnelmalliset ja maittavat grillijuhlat. Ja mikä parasta, näistä bileistä jäi aivan älyttömästi rääppeitä (koska pitihän se nyt miehellekin tehdä) joista lämmittämällä riittää vappubileitä vielä pitkälle huomiseenkin. Kyllä se joskus kannattaa nähdä vaivaa vaikka sitten vain pientä hetkeä varten. Hauska muisto jäi näistä pikabileistä.

Its the eve of the first of May and I had planned the first barbeque this year with the whole family. And of corse the day before my husband tells me he's going to be working late and my son decides to head to the summer cottage right after school. Well since I had it all planned out and all the food in the fridge I decided to have a quick barbeque with my son before he leaves. He had about half an hour time there. I decorated the greenhouse, cooked all the food and managed to get everything ready just in time when my son came home. And so we had a half an hour little fiesta in the greenhouse, mother and son. And it was all worth it. We had such a good time and now I have the fridge full of leftovers to share with my husband when he gets home. Superb!

5 kommenttia:

 1. Tänään hamstrasin ekaa grillauskertaa kaikkea kivaa jääkaappiin. Saapa nähdä mikä päivä grilli lämpiää. Ihanat nuo ilmapallot väriltään.Vihreä kummasti piristää näin keväällä

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava vappulounas teillä!
  Ihanaa viettää kahdenkeskistä aikaa oman pojan kanssa☺

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä, ei se yhdessäolon pituus vaan se että ollaan läsnä...täälläkin vappu pojan kanssa kahdelleen :)

  VastaaPoista