torstai 23. huhtikuuta 2015

Aitaa ja penkkiä

Männä viikonloppuna sai keittiöpuutarha heppoiset aidat ympärilleen. Korkeita tolppia ei ole vielä katkaistu kun jäimme pohtimaan paikallisten jänisten reisilihasten ponnistusvoimaa. Pääseekö tuosta pitkäkorva yli jos oikein kovasti tahtoo? Uskaltaako se hypätä? Viereisen hiakkakasan päältä ei ole niin pitkä matka ensimmäiseen laatikkoon. 
En ole koskaan nähnyt jäniksen hyppivän kovin korkealle, mutta nyt mietin että käykö se niin kuin piirretyissä, että jollain supervoimillaan ponkaisee tuonne sisälle ja pitää sitten oikein kunnon juhlat? Entäs jos se juo redbullia? Isoihin laatikoihin se ei ehkä yllä, mutta tuonne istutetaan matalaankin, jopa maantasalle.

No mene tiedä, ehkäpä korotan noita laitoja vielä parikymmentä senttiä. Sitten se ainakin miettii tovin ennen kun edes yrittää. Porttikin pitäisi vielä tehdä.

Ja tietysti rikkaruohojen kitkemisen aiheuttamaan väsymykseen pitää puutarhan edessa olla lepopaikka. Sain viime syksynä ystävältäni pari vanhaa metallijalkaista puutarhapenkkiä. Ne olivat alkujaankin aika huonossa kunnossa ja viime talven sateet eivät niitä ehommaksi tehneet joten päätös pintojen uusimisesta kokonaan oli aika helppo tehdä, tosin vain toiselle penkille. Toinen saa ainakin toviksi jäädä tuollaiseksi, se on oivallinen rakentelupenkki autotalliin.
Seuraavassa postauksessa saatte nähdä kuinka penkin ehostin. Voin sen verran vihjaista että aika hieno tuli.

My kitchen garden got fences around it. Not that sturdy fences but I think those will do. There's not that strong wild animals living around here. My only concern is can a hare jump over that, it's only 80cm high. I've never seen a rabbit jumping that high, but is it possible? Oh well, I think I'll just add a bit hight to that fence so I can be sure.

I also did a little makeover to one of the old benches a friend gave me last fall. The style changed quite a bit from the picture above. I'll tell you more in my next post.

5 kommenttia:

 1. Kyllä ne pitkäkorvat on kovia loikkimaan :). Meillä meni pienet pennut verkon reijistä läpi ja oli kovaa takaa ajoa . Sitä sai eräänkin kerran juosta jänöjussien perässä ja ne varmaan meni nurkan taakse mulle nauramaan :). T:Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ai että meneeköhän ne noista minunkin verkon rei'istä...

   Poista
  2. Citykanit menee tuosta aidasta läpi. Naapurilla on siirtolapuutarhansa suojana tuota samanmoista ja olen omin slmin nähnyt kuinka kätevästi pupu sujahti aidasta läpi. Itsellä on sellaista tiheäsilmäistä jyrsijäverkkoa, eipä ole kaneja palstalla näkynyt.

   Poista
 2. Meillä kiertää pihaa vähintään 40cm korkuinen aita ja ei kyllä rusakot siitä tule näin lumettomana aikana yli. Talvella kyllä tulivat hangenkautta syömään mm. luumupuun joka jäi syksyllä suojaamatta. *MURR*

  VastaaPoista