sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Keittiöpuutarha edistyy

Kylläpäs minulta näitä piha- ja puutarhapostauksia nyt pukkaa, mutta minkäs teet kun aihe on nyt meidän taloudessa kovin ajankohtainen.

Keittiöpuutarha pihalla edistyy mukavasti. Toinen kasvilaatikko on paikoillaan, toinen peltiämpärin puolikas maalattu ja kokeeksi tehty yksi kukkalaatikko vanhoista tiilistä. Kuvien ottaminen alueesta on vielä hieman hankalaa koskapa tuosta aidan päältä on suora näköyhteys viereisten talojen parkkipaikoille, mutta jahka tuohon sitten kasvaa jotain, saan otettua vähän kauempaakin kuvia missä kokonaisuus näkyy sitten paremmin.

Ja pitäähän se industriaalius jotenkin näkyä myös täällä joten maalasin vitosen toisen laatikon kylkeen. Ihan vaan tyylin vuoksi. Ja heti huomasimme että on helpompi noista puhuakin kun toista voi kutsua "vitoseksi".

On ihan hirveän hauskaa suunnitella mitä tuolla nyt sitten kasvaa missäkin. Kukkia ja syötäviä tulee molempia sen mukaan miten astioihin saa.  Taaemmas korkeita kasveja ja eteen matalampaa. Ihan jo mielessäni näen sen kaiken vehreyden mitä tuossa sitten kesällä on. 

Vanha armeijan tynnyri odottaa vielä katkaisuaan mutta sillekin on paikka jo päätetty. Isompi osa menee tuonne laatikoiden taakse ja matalampi jää tähän eteen. Katsomme kasvit siihen riippuen siitä mitä sen sisältä löytyy, että pitääkö muovittaa vaiko ei, muoveissa kun emme ajatelleet syötäviä kasvattaa. Pupuaitakin pitää vielä rakentaa etteivät seutukunnan monilukuiset cityjänöset pääse tuonne sitten herkuttelemaan.

Ai että sitä voi olla innoissaan kun saa taas yhden nurkan pihastaan hyötykäyttöön. Tämäkin kun oli ennen nurkka johon vain kasasimme kaikki risut ja haravointijätteet isoksi keoksi jolla emme sitten loppujen lopuksi mitään tehneet. Nyt tuossa voi viljellä ja jatkokompostoida. Ja parasta on ettei tämä ole kiinteä asetelma vaan sitä voi sitten vuosien varrella muutella juuri niin kuin mieli halajaa.

The kitchen garden project I started a while ago is progressing nicely. We got the second big planting box there and I painted the red half of a barrel to black that suits my style better. I can't wait to start planting there, but I'll have to "hold my horses" for a while. The weather is showing no sign of good warming yet, although the spring is definitely here.

11 kommenttia:

 1. VOI ETTÄ...en voi muuta kun ihailla ja taas ihailla! Näyttää ERITTÄIN hyvältä, toimivalta, kauniilta, uniikilta..ja entä sitten kun tuossa alkaa vihertää..huikee kokonaisuus :
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin minäkin uskon että tästä tulee hieno pieni viljelypalsta sitten kun vihertää :D

   Poista
 2. Olen haaveillut noista korkeista penkeistä. Toisaalta mökillä matalat on mukavat, jotta lapsi yltyy itse kasvimaalle kurkistamaan. Tosin myös pupuset :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ihan puhtaasti laiskuuttamme tehtiin korkeat. Ettei tarvitse kyykkiä :D

   Poista
 3. Hyvältä näyttää sinun tuleva kasvimaasi!
  Olen itse monena kesänä kasvattanut Sugar snacks -porkkanoita lavakaulus penkissä. Niistä tulee ihanan pitkiä ja rapeita, hyvässä ja kuohkeassa mullassa. Minulla on kaksi kaulusta päällekäin ja on riittänyt hyvin. Palsternakat onnistuvat myös hyvin. Ja monet muut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, miten herkullisia viljelyvaihtoehtoja. Voi olla että ahneuttani kokeilen vähän kaikea täällä kun ei voi etukäteen tietää mikä menestyy ja mikä ei :D

   Poista
 4. Kivalta ja keväiseltä näyttää. :)

  VastaaPoista
 5. Wau! Näyttää ihanalta! Olet onnistunut hienosti. Tuskin maltan odottaa, että näen "valmiimpia" kuvia, eli vihreää kasvua!

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää. Hyvä idea toi lavankaulukset ja tynnyritkin aika jänniä. Mulla on pohjattomia vanhoja koreja mummulan vintiltä. Täytyypä seurata miten sun kasvatus onnistuu, jos vanhat korit lahoaa tietää missä kasvattaa jatkossa. Rouvasta oli muuten tänään kiva juttu Aamulehden liitteessä. T Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että pohjattomissa koreissa onnistuu kasvatus vallan mainiosti jos pistät sisäpuolelle reunojen suojaksi jotain esim. vanhan lakanan tai sanomalehteä. Silloin sen ei ihan heti pitäisi maatua rikki :-) Ja juu, juttu oli minustakin kiva ;-)

   Poista
 7. Sormet oikein syyhyää, kun pääsee ulos laitteleen puutarhaa. Sulla on paljon kivoja kasvupaikkoja siellä!

  VastaaPoista