sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Joskus kannattaa avata suunsa

Pieni röyhkeys kannattaa aina välillä jos vastaan tulee jotain sellaista josta on jo kauan haaveillut. Tämä ihana vanha näöntarkastustaulu roikkui erään hyvin kauniin keittiön seinällä eräässä hyvin kauniissa talossa, johon olimme päässeet yllätysvisiitille. En talon asukkaita tuntenut entuudestaan ja jo se että saimme heidän nurkkiaan katsella tuntui lottovoitolta.

Siinä huoneita kierrellessämme ja talon vekkulia koiraa silitellessä en saanut kuitenkaan ajatuksiani irti tuosta taulusta. Ajattelin mielessäni kuinka voisin sitä varovaisesti tiedustella, että olisiko se myynnissä kun sitten ihan omaksikin yllätykseksi töksäytin ajatukseni härskisti ääneen ja tein siitä tarjouksen. No, sehän kannatti. Kaupat syntyivät siltä seisomalta ja minusta tuli hetkessä maailman onnellisin, joskin yllättävästä röyhkeydestäni hieman häpeissään oleva ihminen.

Ja pitihän se kotiin tultua heti se näkökin tuolla tarkastaa. Onnekseni omaan hyvän kaukonäön ja näin kun näinkin molemmilla silmillä melkein puolet tuosta alimman rivin oikean puoleisesta osasta viiden metrin päästä. Jotain lohtua siihen, että lähinäköni ei ole enää vuosiin toiminut enkä näe tikkua sormestani ilman suurennuslasin apua.

Sometimes I surprise myself of how shameless I can be when I really want something. This cute vintage eye test was hanging in the kitchen of a beautiful home I got to see the other day. I didn't know the people living there so the sudden offer I blunted out of my mouth for the test felt a little embarrassing for me, but as they willingly sold it to me the embarrassment faded away quite fast. Lucky for me I sometimes have no self control.

22 kommenttia:

 1. Hieno löytö! Siis kannatti ainakin kysyä, eihän siinä ole mitään epäkohteliasta tms.

  VastaaPoista
 2. En voi kuin ihailla työpistettäsi! ♥
  Tuo laatikosto pyörillä.... tuollaisen ku löytäisin!
  Marina R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kytätä tori.fitä ja huuto.netiä. Jälkimmäisestä löysin omani muutama vuosi sitten :-)

   Poista
 3. Tosi hieno löytö <3 leppoisaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 4. Hieno löytö todellakin! Ja tuo työpiste, oih ❤️
  Toisinaan tietynlainen röyhkeys on kyllä paikallaan... 😉

  VastaaPoista
 5. Se on kaunis todella ja sopii teille niin hyvin. Itsekin olen tuollaisesta(kin) haaveillut, vaan ei ole vastaan sattunut.

  VastaaPoista
 6. Minullakin on pari tuollaista vanhaa näöntarkastustaulua, sama fiilis kun ne aikoinaan löysin "Olen löytänyt aarteen". Taulusi löysi oikeaan kotiin.

  VastaaPoista
 7. Hieno! Ja sopii upeaan sisustuskokonaisuuteesi.

  VastaaPoista
 8. meiltäkin löytyy tuollainen. Joskus olen huutokaupasta kotiuttanut...

  VastaaPoista
 9. Hieno löytö ja aina kannattaa kysyä :) Olen sun blogin vakituinen seuraaja, vaikka en ole aiemmin kommentoinut. Tämä sun blogisi/kotisi on niin IHANA ja erilainen, että käyn ihan vain välillä vain kuvia katselemassa ja huokailemassa :) ja tietty nuo koirakaverit on piste i:n päälle :) Mukavaa tätä vuotta!

  VastaaPoista
 10. Mulle pisti heti silmään nuo kamerakamat siinä näöntarkistustaulun vieressä, kovinkaan montaa E-kirjainta en nyt onnistunut huomioimaan. Saako udella, mitä aarteita niissä koteloissa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjiä ovat. Ostin viime kesänä SA-kaupasta joten ovat jotain armeijajuttuja sisällään pitäneet.

   Poista
  2. Ok, näyttivät niin samantapaisilta kuin omien kameravanhusteni ja niiden objektiivien kotelot. :)

   Poista
 11. Aina pitää kysyä, niin mäkin teen... :D

  Tuo sopii sitäpaitsi teille paremmin, ehkäpä jopa ihan täydellisesti!
  Ihanaa alkavaa vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran, kun möit sen minulle. Olen siitä niin valtavan onnellinen. Niin kauan haaveillut tuollaisesta ja nyt se on täällä :-) Ihanaa alkavaa vuotta sinnekin ja onnea uuteen kotiin!

   Poista
 12. Jennille tiedoksi että ovat singon kantopussukan päätyosa ja etäisyys mittarin kantolaukku.Ihan vaan kuvan perusteella veikkasin ;) . Ihana taulu,tuollaista metsästänyt jo kauan muttei kohdalle ole vielä osunut. Muutenkin tykkään tyylistänne hirmusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, no jotakin optiikkaa kuitenkin toisessa ollut sitten. :) Kovasti vaan muistuttivat omien vanhojen kameroideni laukkuja, joten heti tietysti oletin näissäkin vastaavaa kampetta olevan. Kiitokset tiedosta/veikkauksesta!

   Poista