keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Sukkia ja sulaa vahaa

Joulu se tulla jollottaa tai anakin nyt on jo pikkuhiljaa ruvettava siihen valmistautumaan. Tykkään ihan hirveästi antaa joululahjoja ja on niin kivaa jos onnistuu antamaan sellaisia lahjoja joista saaja pitää varmasti. Hirveästi jouluisin annetaan lahjoja ihan vaan antamisen ilosta ja usein annetaan kovastikin turhaa tavaraa siksi olenkin koittanut joka vuosi miettiä oikein tarkasti mitä antaisin, etten sorru turhuuksiin.

Tänä vuonna saattaa olla että jotkut saavat itse tekemiäni raidallisia kynttilöitä ja jotkut huovutettuja tossuja. Kaikki riippuu nyt vaan siitä huopuuko tuo uusi lanka samanlai kun sen edeltäjä ja löydänkö jostain lisää vanhoja kynttilänjämiä joista sulatella uusia sipsituubikynttilöitä. Molemmat ovat tällaisina sadepäivinä niin mahtavia puuhia, että jos vain kaikki onnistuu niin mielelläni tehtailisin noita syksyn mittaan enemmänkin. (Ja jos nyt joku ystäväni tai sukulaiseni siellä tätä lueskelee ja tahtoisi kovasti jompiakumpia jouluna saada, niin vinkatkoon rohkeasti nyt, niin laitan sitten aattona pukin matkaan.)

Some crafts for Christmas. Striped candle made in a Pringles tube using old leftover candles and knitting 100% wool socks that will turn in to comfy felt slippers in the washing machine. So nice way to spend a rainy day like this.

16 kommenttia:

 1. Oi, nuo kynttilät on tosi mageen näköisiä ja itse ainakin tykkäisi tuollaisesta lahjasta kovasti. Tänä vuonna pitääkin petrata ja alkaa miettiä lahjoja ajoissa...

  VastaaPoista
 2. Ihana lahja olis tuo sipsituubikynttilä!

  VastaaPoista
 3. Jos mä olisin sun ystävä, tahtoisin molemmat :) Toivottavasti huopuu!

  VastaaPoista
 4. Samoin tahtoisin minä molemmat. Kynttilässä on aivan upeat värit ja villasukkia on aina ihana saada!

  VastaaPoista
 5. Oi kiitos vinkistä, tuollaisia sipsituubikynttilöitä voisin kokeilla minäkin. Tosin pitää ensin syödä vähän sipsejä... =)

  VastaaPoista
 6. Hei mistä tuota sydänlankaa saa kätsästi? Vai mitä lankaa käytät kynttiöitä sulatellessasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan olen ostanut metritavarana paikallisesta askartelutarvikkeita myyvästä liikkeestä. Ja oikeeta kynttilöihin tarkoitettua sydänlankaa on mitä käytän. :-)

   Poista
 7. Kylläpäs tuli nyt himo kynttilänsulatteluun... :) Täytyykin alkaa suunnitella toden teolla joululahjoja, niin voi sitten tikutella luennot läpeensä. Jaan niin tuon ajatuksesi siitä, että lahjojen on parempi olla ajatuksella hankittuja tai tehtyjä ennemmin kuin sellaisia "kunhan nyt jotain keksis" -lahjuksia!

  VastaaPoista
 8. Uusi yritys, edellinen kommentti ei tainnut onnistua :(
  Ihana kynttilä, miten kiinnitit sydänlangan purkin pohjaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistin sen läpi pohjasta ja solmun taakse. Teippasin solmun päältä ilmastointiteipillä niin ei tullut steariinit läpi.

   Poista
 9. Aivan ihania joululahjaideoita, minäkin jo pikkuhiljaa olen alkanut valmisteluja jo suunnittelemaan. :)

  VastaaPoista
 10. Moikka! Nyt pitää kysyä että miten ihmeessä onnistut saamaan kynttilän pois tuubista? Yritin kerran ja siellä se piruvie vieläkin kököttää valmis kynttilä tuubissa, eikä pois tule!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se sieltä itsekseen tulekaan. Se pitää rikkoa se tuubi repimällä se varovasti pinnassa näkyvien kierteiden mukaan. Kannattaa leikata saksilla alut, on aika jämäkkä se suuaukko.

   Poista