lauantai 18. lokakuuta 2014

Purkkeja ja korkkeja vaan ei oikeita

Olen hirveän tykästynyt näihin Riihimäen Kodintölkkeihin. Tykkään niistä kun ovat vähän kantikkaampia ja nuo tekstit ovat suuret verrattuna Ilves- ja Karhutölkkeihin. Olen nyt viime aikoina ruvennut ihan keräilemään näitä jos vastaan on sopivalla hinnalla tullut. 

Mutta jostain syystä näissä vaan ei juuri koskaan ole sitä oikeaa kantta mukana, jos on kantta ollenkaan. Itseasiassa ihan hirveän usein on myös vanhoissa Karhulan purkeissa Ilvestölkin kansi tai toisinpäin ja itse kun tykkäisin että olisi ne oikeat kannet oikeissa purkeissa. Ja niin kuin kuvasta näkee näillä ei ole. Arvatkaa harmittaako se pikkutarkkaa silmääni? No jo vain harmittaa.


Tällaiset pitäisi kannet olla näissä tölkeissä, mutta vain kahdessa minulla oikeanlainen kansi on. Muissa on ollut ihan ostaessa jo väärä. Ja koskapa olen huomannut että tämä on ongelma ihan koko maassa sain ajatuksen kysyä teiltä että josko jollakulla sattuisi omissa Ilvespurkeissaan Kodintölkin kannet olemaan ja haluaisi ne kanssani vaihtaa?

Minulla olisi siis kaksi kappaletta noin 10cm halkaisijalla olevaa Ilvestölkin kantta sekä Yksi noin 12,3cm kansi jotka vaihtaisin oitis Kodintölkkikansiin jos vain jostain sellaiset löytäisin. 

Lisäksi haluaisin ostaa yhden 12,3cm Kodintölkin kannen ja myydä/vaihtaa kaksi 11cm Ilvestölkin kantta, jos sattuisi että tätä kautta jollakulla muullakin vääränlaiset tölkkien kannet kismittävät. 
Niin että rohkeasti yhteyttä vaan kommenttiboksiin tai sähköviestillä jos kansivaihtarit kiinnostelee tai nurkissa lojuu ylimääräisiä Kodintölkin kansia joista eroon halajaa. Kunnolla ei väliä, minulle kelpaavat hyvin kulahtaneetkin.

These vintage glass jars I collect have the wrong kinds of lids on them and I'm just asking my Finnish readers if anyone has the right kinds and would be willing to swap lids with me. 

19 kommenttia:

 1. Oon huomannut ihan saman. Mä en ole ostanut purkkeja mutta niitä löytyy täältä meiän aitoista sun muualta. Mutta siis karhupurkeissa ilveskorkkeja, Yhtään kodintölkin kantta ei taida löytyä kyllä...

  Katselin useamman postauksen kun en ole hetkeen käynyt, tosi makeita juttuja taas kerran. Noi räsymattokynttilätkin, vau! :)

  En muista oonko aiemmin kysynyt mut mikä mahtaa olla sävy olohuoneen seinässä?

  VastaaPoista
 2. kukahan sukeltais mun kellariin ja aittoihin tarkistamaan ton asian...Anja

  VastaaPoista
 3. Mullakin on keittiön avohyllyllä ja työhuoneessa noita kauniita kantikkaita tölkkejä. Pari suurinta on vanhoja kirpparilöytöjä muut talon kellarista löytyneitä mutta yhdessäkään ei ole oikeaa kantta!
  Noista purkeista tykkään eniten pienimmistä 3/4 litrasista.Niissä jotenkin muoto tulee kauniisti esille. Osa purkeistani on vihertäviä ja osa ihan värittömiä.
  Olen innostunut myös Riihimäen vihertävistä "neliapilapurkeista". Niitä mulla on tuikkupurkkeina. Pentikin alesta löysin niihin sopivat tuikunpidikkeet vaikka kyllä ne vanhat kauhatkin oli kivoja siihen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän enemmän niistä pienimmistä tölkeistä. Itsellä pienin on puoli litrainen ja niitäkin on vain yksi. Kävin kurkkimassa apilapurkkejasi, kauniita ovat kyllä :-)

   Poista
 4. Sama onkelma. Purkkeja vino pino mutta kannet puuttuu ja jos muutama onkin ne on noita juuri toisia....

  VastaaPoista
 5. Heh, se on joskus tarkkaa :)
  Mulla on juuri etsiskelyssä joku edullinen purkkisarja. Raakaleivon, ja raaka-aineet tarttee käytännölliset purkit. Noi on kyllä södet :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
 6. Minullakin on kansiongelma... Kansia on aivan liian vähän purkkeihin suhteutettuna :(
  Omat purkkini ovat mummolasta ja kirppareilta. Riihimäen Ilvespurkkeihin mummo on joskus hankkinut muoviset kannet, oletko sellaisiin törmännyt? Eihän ne kivoja ole, mutta jauhot pysyy purkissa.
  Olen myös yrittänyt kysellä, josko pläkkäri tekisi vallan uusia kansia, mutta kuulemma kierteet ovat ongelma eikä uudet kannet siksi onnistu.

  VastaaPoista
 7. Kesällä kolusin mummojen nurkkia sieltä löytyi purkkeja ja yksi kansi. Se oli kulunut, todella kulunut, täynnä reikiä :/
  Ne kannet ei vaan kestä aikaa yhtä hyvin kuin lasi.

  Irma

  VastaaPoista
 8. Heips! Jos esteettinen seikka on ainoa joka "kiusaa" (ja "jäljittely" kelpaa moraalille), mikset ottaisi oikeasta kannesta paperikopiota ja sitten vaan art mediumilla tai decoupagella aitoa kantta tavoittelemaan valkoiseksi maalattuun kanteen...Kivasti toimii. Itse olen tehnyt näin ihan "aidon oloisia" ja huomattavasti siistimpiä kansia omiin purkkeihini. Alkuperäiset kannethan on niin haperoa ja helposti ruostuvaa materiaalia, että niistä ei juuri lapsille ole jäänyt kertomista...
  Joskus löysin myös Tokmannilta isompia metallisia irtokansia, jotka jäivät aika tiukasti pariin ekaan kierteeseen kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan näihin vissiin uusia kansiakin ja ideasi on ihan hyvä, itse tykkään vaan näistä aidosti vanhoista. Niissä on minun silmääni sitä jotain, ruosteineen kaikkineen :-)

   Poista
 9. Hei!
  Olen alusta asti seurannut juttujasi täällä, mutta en koskaan kommnetoinut mitään. Nyt korkkaan tämän asian. Mulla on vuosikymmenien saatossa kertynyt purkki jos toinenkin. Arviolta 150 erilaista Karhulaa, Viialaa, Riihimäkeä, kodintölkkkejä, narupurkkeja, apilapurkkeja, lasikansia, metallikansia.. puolilitraisista 10 litraisiin. Kunhan käyn tsekkaamassa hyllyjäni ja varastojani ja jos siellä on kaipaamiasi kansia niin palaan asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, nyt alkoi jännittää. Pidän sormet ja varpaatkin ristissä jos löytyisi :-)

   Poista
 10. Tölkissä vara parempi..vai miten se meni? Kyllähän vanha ajan patinoima purkki säilöö kaiken paljon paremmin kuin uusi pakasta vedetty...Ihania Riihimäkeläisiä sinulla on. <3

  VastaaPoista
 11. Facebookissa on ryhmä nimeltä Rättei, lumpui, retroi. Laita sinne vaihtoilmoitus, niin alkaa tapahtua:)

  VastaaPoista
 12. Sama kansiasia vaivaa minuakin. Jospa saan postauksestasi vimman tarkistella purkkikokoelmani tilannetta tarkemmin. Räsymattokynttilä hurmasi!

  VastaaPoista