tiistai 21. lokakuuta 2014

Erittäin hyvä ellei täydellinen

Yhteistyössä Tikkurilan kanssa
Vihdoin lähtivät lehdet puista pois tieltä ja sain kuvattua talomme uudessa maalissaan. Siinä kasvaa kesällä niin tiivis kasmimöhkäle ympärillä ettei taloamme juurikaan näe sen läpi, mutta talviaikaan se erottuu tuolta oikein hyvin.

Olen niin tyytyväinen noihin väreihin. Koko pihapiirin henki muuttui värinvaihdoksen myötä ja tulen aina ihan superhyvälle tuulelle kun tulen kotiin ja tuon näen. Nyt siinä on sitä vanhaa ja nostalgista fiilistä rehellisesti esillä, niinkuin mielestäni tämän ikäiselle kuuluukin.
Maalausprosessin aikana kävi mielessä vaihtaa myös katon ja ovien väri mutta nyt on alkanut tuntua siltä että tuo punainen on oikein hyvä. Harmi vain että kesä loppui kesken eikä ennätetty maalata tuota autotallin korjattua kattoa uusiksi vielä. Saimme Tikkurilan tehtaalta vanhasta maalista sävyanalyysin ja meillä on tuo tarkka auringon polttama sävynumero jolla saamme paikkamaalattua katon niin ettei eroa huomaa.

Alla vielä kuva talosta ennen maalausta. Mitä olette mieltä, onko muutos teistä onnistunut? Ainakin kaikki tässä paikan päällä käyneet ovat kehuneet kovasti, naapuritkin tykkäävät, että parempi on kuin ennen. Sulautuu ympäristöönsä niin paljon kauniimmin.

Talo maalattiin Tikkurilan Ultra Classicilla. Seinän sävy on 553x ja vuorilautojen sekä ikkunanpielien s460. Katto ja ovet alkuperäisessä vanhassa maalissaan.

The final result (top picture) of the house painting project we did in collaboration with Tikkurila Paints. We love it so much. Now it looks like an old house should - old. The yellow color (before pic below) was just too disturbing and made everything look wrong to my eye. Now, with more subtle colors the house looks warm, nostalgic and inviting. Or what do you think?

8 kommenttia:

 1. Oikein hyvä! Yhdessä vaiheessa talonomistajat kilvan uusmaalasivat sammuneet (lue "kulahtaneet) talon sävyt kirkkaiksi. Niinpä meillä nyt nököttää talvella valkoisen maiseman keskellä kirkkaansinisiä, - vihreitä, -keltaisia ja jos minkä värisiä asumuksia. Sulla on erittäin persoonallinen ja harmooninen värikartta, kaikessa. Se on hyvä. Ja ovet ilmanmuuta tuollaiset punaiset. Natsaa katon kanssa. Hiano!

  VastaaPoista
 2. Hei, uusi väri on ehdottomasti vanhaa parempi. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä ilme raikastui, ehdottomasti vanhaa parempi! Ja eikö se ole niin, ettei sinkittyä peltikattoa edes suositella maalattavaksi ensimmäisenä vuotena, vaan että on ihan hyvä jos sen antaa vähän hapettua :)

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit yhteensointuvat värit. Ehdottomasti tämä nykyinen on parempi.

  VastaaPoista
 5. Hyvähyvä, Ultra Classic on parempaa kuin Vinha.

  VastaaPoista