lauantai 6. syyskuuta 2014

Kylmyyttä paossa

Sen verta viileää on öisin ruvenna olemaan että huonekasvit on nostettu sisälle porstuasta, jossa ne olivat "kesäsiirtolassa".
Osa selvisi kuuman kesän koettelemuksista kunnialla, mutta pari kaktusta onnistuin kastelemaan hengiltä. Niitä olen nyt yrittänyt korvata parilla uudella yksilöllä joiden sopivuudesta ja henkiinjäämisestä en ole just nyt ihan täysin vakuuttunut.

Iso, puumainen kaktus löytyi heräteostoksena kirpputorilta. Vähän ehkä turhan suuri tähän talouteen, mutta olkoot nyt hetken aikaa. Talvella voi olla ihan mukava katsella tuota vehreää kun ikkunasta muuten näkyy vain valkoista (tai harmaata).

Pienempi kaktus tarttui mukaani heräteostoksena ikeasta. Sitä ruukuttaessa sattui piikki sormeen sillä seurauksella että koko kasvi tipahti lattialle. Nyt se nököttää ruukussan ihan velttona ja on tuettu romanttisesti grillitikuilla. Aika näyttää selvisikö se tärskystä vai onnistuinko pistämään raukan hengiltä jo heti kättelyssä.


Ehdoton suosikkini on kyllä tämä Agaave. Se on niin ruma että se on jo kaunis. Lehtien kärjissä olevia todella teräviä piikkejä olen joutunut hieman typistämään kynsisaksilla. Ovat niin kovat ja vaaralliset ja pariin otteeseen käsivarteeni raapaissut saaneena katsoin viisaammaksi nipsaista.

Toiseksi ylimmän kuvan kaktus on muuten kaikista kivoin kaktus mitä tiedän. Sen piikit ovat niin pehmeät että sitä voi huoletta paijailla ja hipeltää vaikka hieman vaaralliselta näyttääkin. Se on myös todella helppohoitoinen, ohjeessa luki; "kastele vaatimattomasti" ja näin olen tehnyt. Vajaa desilitra vettä kahvikupin pohjalta kerran viikossa on ollut sille kesähelteillä oikein passeli annostus.

P.S. Muistakaahan ihmiset osallistua tuohon edellisen postauksen Habitare-arvontaan. Vielä on aikaa tänä iltaan asti.

The summer is over for my plants that spent their time at my porch. I took all of them inside now since the nights are getting really cold. Most of them survived the hot summer with no problems but two of my cactuses died (I just cant seem to stop myself watering them too much).

I got two new cactuses and the other one is way too big for this house and the other one I accidently dropped on the floor, so it's still not sure if it's alive or not. Time will tell. 

3 kommenttia:

  1. Kaktukset ovat tämän hetken suosikkekasvejani...helppoja hoitaa..:)

    VastaaPoista
  2. Lasitetulla parveekkeela olen vielä pitänyt kukkiani, mutta kai ne tosiaan pitäisi kohta jo sisälle tuoda. Kaktuksissa on sitä jotain.

    VastaaPoista
  3. Joo, näitä mun pitää kotiin hankkia, kun en saa mitään muita vihreitä pidettyä hengissä. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista