sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Nättejä näkymiä

Tähän aikaan vuodesta on yläkerran aula yksi talon pimeimpiä tiloja. Siellä ei ole kuin yksi piskuinen ikkuna ja vaikka se etelän suuntaan onkin ei siitä juuri valoa sisälle tule. Tila on muutenkin luonteeltaan hieman outo koska tuolla on niin matalaa ettei tätä ole oikein voinut mihinkään järkevään käyttöön valjastaa.

Mutta onneksi osaan nykyään jo arvostaa myös hukkaneliöitä. Jos on nurkka vailla funktiota laitetaan sinne jotain nättiä niin että ohi kulkeissaan tulee hyvälle tuulelle. Tämän tilan helmi lienee kiistattomasti tuo viidenkympin jakkara, paras kirppislöytöni ikinä. 

Toisella sijalla tulee maisema tuosta pikkuikkunasta. Se on tämän talon paras. Muista ikkunoista näkymä on tässä tiiviisti rakennetussa alueesa uudempiin taloihin, mutta tästä näkyvässä maisemassa on vain tuo ihana naapurin vanha talo. Makoilen tässä joskus ihan huvikseni ja kuvittelen eläväni jotain toista vuosikymmentä pitkä aika sitten.

The upstairs lobby is the most unused space in this house but I've learned to appreciate it for other reasons. It's nice to have a space just for pretty things to look at. The crown jewel in this space is my best fleamarket find ever, but the view from the little window almost beats that. I sometimes just lay on the floor and admire the neighbors pretty house and dream that we still live in the mid century (decades before I was even born).

6 kommenttia:

 1. On kyllä todellakin kauniita näkymiä. Olen vieläkin häkeltynyt, kuinka halvalla sait tuon "jakkaran". Mahtava löytö kerrassaan. Niin nätti myös tuo täkkikasa ja tilan paneelit.

  VastaaPoista
 2. No kieltämättä ikkuna on melkoinen aikakone. Ihastuttava maisema. Ja voi että tuota tuolia! Ihan mieletön!

  VastaaPoista
 3. Ihana vanha lipasto ja kauniit maisemat..:)

  VastaaPoista
 4. Oi miten on kaunista! Ihana tila kerrassaan :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista. Erityisen runolliset sävyt noissa täkeissä, tykkään.

  VastaaPoista