lauantai 18. tammikuuta 2014

Jäässä

Yleensä saa lukea lehdistä kuinka talvi yllätti autoilijat mutta nyt saatte lukea täältä kuinka talvi yllätti viherpeukalon. Olin nimittäin niin tottunut tuohon lämpöön ja vesisateeseen etten yhtään älynnyt siirtää porstuasta turvaan pakkaselle arkoja kasvejani ja sinne ovat nyt jäätyneet. 

Hassua kuinka silti näyttävät jotenkin eläviltä vaikka täysin menetettyjä kyllä jo ovatkin. Porstuassa on nimittäin ihan yhtä kylmä kuin ulkonakin, ilman tuulen vaikutusta tosin. No, annan nyt noiden olla koskapa ovat ihan nättejä noinkin - vaikkakin vähän pelottavalla tavalla. Zombiekasveja.

Oops. The winter came so suddenly I totally forgot all my plants in the porch. Oh well, they're gone now, even though they still look like there's life in them. The porch is as cold as outside and the temperature has been around -15 celcius all week, so there is no hope for these plants anymore.
I'll leave them there till the winter ends cause they look kind of pretty that way. Eery but pretty. 

7 kommenttia:

 1. No voi harmi...murattikin jo noin iso...:)

  VastaaPoista
 2. Mun muratit säilyi viime talven yli hengissä, vaikka olivat pakkasessa lasitetulla terassilla. Vanhat lehdet kuivuivat ihan korpuksi, mutta keväällä alkoi uusia pieniä lehtiä puskea lehtihangoista. Eli ei kannata heittää niitä pois, saattavat hyvinkin virota uuteen elämään keväällä :)

  VastaaPoista
 3. Täällä talvi yllätti wannabe-puutarhurin tulemalla pari kuukautta myöhässä. Nyt jännittää, miten käy lokakuussa "juuri ennen maan jäätymistä" istutetuille talvivalkosipuleille. Pahaa pelkään, että ehtivät maatua ennen jäätymistä, mutta parin kuukauden päästä kai se nähdään...

  VastaaPoista
 4. Mulla on tollasia zombimuratteja meidän portaikossa. Ne ei ole kuolleet kylmyyteen (vaikka siellä vielä aika kylmä onkin) vaan siihen ettei niitä kukaan muista kastella sijaintinsa takia. No, elättelen toiveita että kun joku päivä innostun ja kastelen ne, niin joku henki niissä vielä pihisee. ;)

  Tulipa muuten mieleen, että olis varmaan pitänyt peitellä ulkomuratti (semmoinen, jonka ostin jostain robinhoodista tms. ajatellen ettei se ikinä selviä Suomessa mutta onpahan selvinnyt jo monta vuotta- vaan miten on tämän talven jälkeen) kun ei ole lunta... Hmm...

  VastaaPoista
 5. ulkomuratti voi lähteä silti kasvamaan! marraskuun paukkupakkasilla unohdin terassille (vain katto,ei siis umpinainen terassi) ne "kasvamaan".. parin viikon paukuttelun jälkeen ajattelin huvikseni ne tuoda kuitenkin sisälle, kun näyttivät niinkauniilta jäätyneinä.. ja tuossahan nuo kasvavat jotoista kuukautta! ei tartte kuluttaa roposiaan siis ensi kesänä uusiin muratteihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi kun uskaltaisi ottaa sisälle. Täällä ei vaan oikein ole tilaa eikä valoa. Ja kamalan kuiva ilma, siitähän tuo muratti ei vissiinkään tykkää. Annan olla tuolla porstuassa ja katsotaan sitten kun kevät tulee kuinka käy. Jännää! :)

   Poista