tiistai 24. syyskuuta 2024

Talvimattoja osa II

Muutama päivä sitten olleen ilmojen viilenemisen aikana levittelin myös työhuoneen lattialle jo uuden, myöskin Torista second handina löytyneen villamaton, jottei varpaita niin palelisi, kun tulia takkoihin ei vielä olla alettu poltella. Tämä matto on Elloksen goose eye-kuvioinen Ekeby ja mielestäni tein tosi hyvän löydön kun hinta oli vain kaksi kymppiä ja matto tosi hyväkuntoinen. Vähän kyllä hirvittää tässä tilassa näin hieno matto, kun tässä välistä sattuu ja tapahtuu, kuten nyt kun on lasitushommelit menossa tuossa, mutta toistaiseksi olen onnistunut olemaan nätisti, eikä mitään ole roiskahtanut mihinkään (vielä).

Matto on onneksi kaksipuoleinen, että sitten jos ja kun siihen jotain roiskahtaa voin kääntää sen piiloon, jos se siis on jotain mikä ei pesemällä irti lähde. Mutta muuten maton vaaleanharmaa kuvio sopii tosi kivasti työhuoneen tummalle lattialle raikastaen ja vaalentaen koko tilaa. Se on mukavan pehmeä ja lämmin jalan alla ja myös koirat ovat olleet mielissään, kun tässäkin huoneessa on nyt matto jonka päällä voi kieriskellä, venytellä tai juosta tosi lujaa yli, niin että se menee aivan rullalle (liukuesteet ostoslistalla).

Että aika hyviä mattokauppoja olen Torista viime aikoina tehnyt kyllä. Ja niinhän se menee, ettei kahta ilman kolmatta ja tuolla on vielä yksi uusi second hand villamatto odottelemassa, että koska se olohuoneen lattialle levitellään. Siitä lisää sitten, kun se sinne on saatu aseteltua. Ei varmaan kuitenkaan ihan vielä lähipäivinä, kun tässä on niin paljon kaikenlaisia muita kiireitä, mutta heti kun ilmat taas viilenee tarpeeksi niin että alkaa varpaita palella.

My second second hand rug find is this grey goose eyed wool rud I got from Tori for only twenty euros. It is just wonderful here on my study's floor, so warm and cozy and most of all light and bright on top of those dark brown floorboards.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti