sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Asuntosijoittelijan ajatuksia

Olin jo pidemmän aikaa koittanut sijoittaa tulevaisuuden varalle, mutta sillai, että se maksaisi itsensä takaisin parhalla mahdollisella tavalla ja siinä sivussa ryhtynyt sitten myös eräänlaiseksi asuntosijoittajaksi.

Kohtuullisen pienellä pääomalla ja lyhyehköllä hankintavälillä olen saanut osteltua jo useamman pienen asunnon, tosin vain melko halvalla tuotettuja elementeistä kasattuja valmistaloja, mutta kuitenkin. Sijoitin ne tähän optimaalisiin olosuhteisiin talon eteläseinälle, johon paistaa keskipäivän aurinko, mutta vain muutaman tunnin, kun iso talomme alkaa sitä varjostaa (aamupäivän aurinko ei tähän kohtaan juuri osu.) 

Näiden lisäksi olen myös hajauttanut sijoituksiani kasaamalla pihalleni pieniä halko- ja risukasoja ja ensi kesänä olisi tarkoitus istuttaa tähän myös pieni ravintotuotantoalue kesäkukkapenkkien muodossa. Pääomat tähän hankkeeseen on budjetoitu ja hankinnat sekä valmistelut aloitettu hyvissä ajoin jo tämän vuoden puolella.

Mutta koskapa tällainen asuntosijoittelu on niin kovin hauskaa (ja hauskan näköistä) olen ajatellut ostella vielä ainakin pari erinäköistä kohdetta, jotka voisivat myös tälle seinälle sitten tulla. Markkinat ovat vaan tähän aikaan vuodesta kovin ohuet sopivien ostokohteiden löytymiselle sesongin ollessa jo aika lailla ohitse, mutta onneksi tässä ei ole mikään kiire, näistäkin kohteistani osa kun on tuottanut jo varsin mukavasti pörinää ja surinaa tämän kuluneen kesän aikana.

My collection of bug hotels so far. I still want to find a couple more, but the season is over now so there's not that much selection out there. I call this area my investments in real estate. Investing for the future.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti