lauantai 15. kesäkuuta 2024

Pikapöytä kahdesta eri osasta

Olin jo männä kesänä ostellut tuollaisen rautaisen taittojalan pikkupöydälle ja ajatellut löytäväni siihen jonkun kivan vanhan tiinun kannen kanneksi, mutta eipä ole vastaan tullut, joten jotain muuta piti keksiä sitten, että jalan saa käyttöön täksi kesäksi.. 

Onneksi varastossa lojui vielä tuo pöydän kansi viime kesän projektista ja tovin sitä tuijoteltuani, totesin, että se puoliksi sahattuna voisi olla ihan pätevä kansi tähän jalkaan. Eli ei kun työkalut käteen taas ja tällä kertaa tehtiin tämä yhteisprojektina tuon avioukkelin kanssa, niin saatiin nopeammin valmista.

Ensin mittasin ja merkkasin kohdan mistä sahata ja sitten pyöristettiin siitä kulmat vielä melkein yhtä nätiksi, kun muissakin kulmissa oli. Hommaan käytettiin ihan tavan kuviosahaa vähän järeämmällä puuterällä varustettuna. 

Sitten hiottiin sahausjäljet ja ihailtiin vähän aikaa, että tulipas tasapainoisen näköinen, eikä uskoisi, että on isommasta puolitettu.

Taustasta piti pienellä väkivallalla nykäistä pois yksi tukipuu, sillä sen ruuvit eivät suostuneet enää aukeamaan syvyyksistänsä, mutta onneksi kannen alkuperäiset liimaukset olivat jo antaneet periksi ja se lähti siitä suhteellisen nätisti isompia jälkiä jättämättä.

Sitten laitoin jalan kiinni kanteen ihan vaan pienillä ruuveilla altapäin, sillä uskon edelleen, että löydän sen tiinun kannen jostain vielä ja tämä on liian väliaikainen viritys, että lähtisin tätä kantta suotta läpipulteilla rikkomaan. Näillä kestänee hyvin tämän kesän, kun varovasti käyttää eikä liikoja reuhdo.

Ja näin saatiin näppärä apupöytä grillaajalle eikä tarvitse enää kantaa siihen hommaan pöytää muualta. Kivaa tässä on nyt tuo koko ja tila, mutta ehdottomasti parasta tuo taittojalka, jonka avulla pöydän saa siististi nippuun seinän vierelle silloin kun sitä ei tarvita.

Erikoistykkäys tuolle kivalle eleettömyydelle, millä se tuohon vähän maastoutuu myös. Kannatti siis männä kesänä säästellä se iso kansi, kun sille näin hyvä käyttö nyt löytyi. Ja sitten jos tähän jalkaan joskus vaihtuu se unelmien kansi niin tämän pikkukansi on aivan passeli tällä tontilla johonkin muuhunkin, vaikka jos terassille joskus haluan vähän erimuotoisen tästä askarrella.

I had this table leg lying around waiting for a perfect top, but since I hadn't found that yet I thought of using the bigger top in our garage and so we did. Cut it in half and it made a suitable top for this little table for the time until I find something more prettier.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti