sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Kaksi erilaista verhoa

Löysin joku aika sitten kirppikseltä vitosella hauskan pienen pellavaisen rullaussverhon ja ostelin sen, vaikken ihan varma just sillä hetkellä ollutkaan, että mihin sen kotona laittaisin. Onnekkaasti ei tarvinnut sitä kauaa mietiskellä, kun kotiin pääsin niin hoksasin, että tähän portaikon ja porstuan väliseen ikkunaanhan se on aivan täydellinen.

Se oli juuri sopivan levyinen mahtuakseen tuonne ikkunasyvennyksen sisälle ja se onkin ihan huippua tässä, kun tuo porraskaide menee aivan ikkunan edestä. Nyt saa verhon pidettyä auki tai kiinni ilman, että tuo kaide haittaa sen käyttöä tuossa yhtään.

Portaikossa on myös toinen ikkuna ja siinä on kanssa vitosella joskus kirppistelty laskosverho, mutta aivan erilainen kun tuo vasta löytämäni. Pohdin hetken voinko laittaa kaksi noin erilaista verhoa tähän vähän niin kun samaan tilaan, mutta totesin, että aivan hyvin voin, ne kun ei juurikaan samaan aikaan silmiin tuolta käy.

Tämän ikkunan verho on puuvillaa ja puhtaan valkoinen ja sen leveys menee sopivasti koko ikkunanpielien yli. Tässä on ikkuna aivan seinän pinnassa niin tällainen verho on tähän muutoin parempi paitsi ehkä vähän hankala nostaa ja laskea tuon kaiteen vuoksi, mutta koskapa tätä tosi harvoin täytyy tässä liikutella, niin aivan hyvin on pärjätty näin. Pääasia, että nätiltä on näyttänyt.

Tässä ikkunassa oli ennen sellainen Ikean halpisrullaverho, joka oli kyllä kaikin puolin aivan kamala; ruma kun mikä muovivetimineen ja rullasi ihan miten sattuu vinksin vonksin ja kaiken huipuksi saattoi aueta joskus ihan itsekseen ja säikäyttää kaikki äänellään. Onneksi löytyi tilalle tämä kaunokainen, joka pysyy just siinä asennossa kun sen laittaa.

Mutta kauhean onnellinen olen tästä uudesta eriparisesta verhosta tässä alhaalla kyllä. Siitä tulee niin ihanan kotoisa fiilis, kun on vähän kangasta tuossakin ikkunassa nyt.

Got these two different curtains in the windows in this staircase. Both of them are fleamarket finds at different times and both of  them cost me five euros. At first I thought I couldn't put two different curtains in this sort of same space, but I think these both work totally well hanging in front of the two slightly different windows.

1 kommentti: