perjantai 24. toukokuuta 2024

Vähän prameampi pihavalaisin osa II

Tadaa! Tällainen tästä uudesta pihavalaisimesta nyt tuli valmiina. Hapsuilla ja koristeenauhalla tekee aivan älyttömästi ihmeitä lampunvarjostimille, kun vaan osaa olla tarpeeksi rohkea ja valita väriin hyvän kontrastin itse kankaaseen ja laittaa tarpeeksi pitkät ja näyttävät hapsut. Tähän pikkuvarjostimeen (halk. noin 40cm alareunasta) riitti mainiosti tuollaiset 10cm pitkät antamaan sille sopivasti upeutta ja korostamaan tuota kankaan väriä ja kuviointia. Tuli kyllä aivan älyttömän hieno, vaikka itse nyt tässä kehunkin.

Inspiraationi tähän varjostin-lookkiin otin ihan suoraan noista House of Hackneyn varjostimista, mutta enemmän vaan omaan värimaailmaani sopivin sävyin ja kuosein. Kävi hurjan hyvä säkä, että löysin taannoin tuon lampunjalan torista kympillä ja vielä parempi säkä saatuani tuon varjostinkehikon lahjoituksena ihanalta ystävältä.

Itse verhoiluunkaan ei mennyt isoja rahoja, sillä nuo kankaat oli ihan tilkkupaloja Sostrene Grenesistä (2kpl) ja hapsut (2metriä)  tilasin Karnaluksista naapurimaasta (ihan loistava kauppa muuten, isot ja lämpimät suositteluni sille.)

Ja ne valot siellä sisällä on tietenkin ihan vaan tuollaiset paristokäyttöiset ulkokäyttöön tarkoitetut koristevalot, mikäs sen helpompaa. Kiepautin ne vaan varjonpidikkeen ympäri ja pistin rautalangalla paristokotelon roikkumaan paikoilleen. Nämä ovat siitä ihanat että niissä on myös ajastin, ettei tarvitse olla itse valoa sytyttelemässä ja sammuttelemassa vaan se hoitaa kaiken ihan itse niin kauan kun paristoissa vaan virtaa riittää. (Nämä olen omistanut jo niin monta vuotta, etten enää muista mistä ne aikoinani ostelin.)

Että aika pienellä rahalla ja kohtuullisella vaivannäöllä sain todella pramean ja varmasti uniikin valaisimen terassilleni tunnelmaa antamaan kesäiltoihin. Kyllä kannatti taas askarrella!

P.S. Se on tuossa varsin hyvin suojassa sateelta ja paahteelta, mutta näppärä nostaa siitä sisälle jos isompi myrsky sattuu tulemaan, samaan syssyyn kun pitää nuo sohvan tyynytkin tuosta suojaan suikkasta. Varjostimen kankaaseen ajattelin suihkauttaa jossain kohti sitä sellaista vedenpitäväksi tekevää suihketta, mutten ole nyt kiirehtinyt vielä, kun ei sitä vettä kuitenkaan tänä(kään) kesänä tähän meidän pihalle sada.

And here's the final result of my new mood lamp on my deck. The fringes really make a lampshade the longer the better.

2 kommenttia: