maanantai 20. toukokuuta 2024

Korista lampunvarjostimeksi

Niin kun tuossa edellisessä postauksessani kerroin on linnut tehneet selvän pihan pienestä rysävalaisimesta, jonka muutama vuosi takaperin sinne askartelin. Ei tietty yksistään linnut ole tämän tuhon takana, vaan myös se että juutti luonnonmateriaalina maatuu ollessaan pihalla vuoden ympäri säiden armoilla ja hajoaa. Ei siis kovin nätti enää ja onnekasta, että sain lahjaksi tuon hauskan korin, josta nyt siis uuden varjostimen tuolle pihavalaisimelleni tein.

Ensinnä mittasin korin pohjan ja merkkasin siihen keskikohdan niin tarkkaan kun taisin. Sen jälkeen piirtelin siihen valaisimen laipan avulla keskitetysti ympyrän, jotta reikä lampunpitimelle on sitten oikean kokoinen  ja sitten vaan naksuttelin sen sivuleikkureilla auki.

Työnsin lampunkannan reiästä läpi, kiristin laipan paikoilleen ja pistin polttimon kiinni ja se oli siinä.

Oikein tuli nätti valaisin tästä taas. Ja sopii hyvin ulkokäyttöön kun on jo valmiiksi niin kulahtanut, ettei tarvitse sääliä tuntea kun kulahtaa tuossa sitten vaan lisää. Tästä voi tulla erittäin hauska jos kestää niin kauan, että harmaantuu kokonaan ja jos ei kestä, niin ainahan voin askarrella siihen sitten taas juuttirysän tai jotain ihan muuta, jos inspis iskee. Näppärä tuollainen pidike mihin voi vaihtaa varjostimen mielensä mukaan.

P.S. Kiinnostuneille tiedoksi, että tuo ulkokäyttöinen lampunjohto mikä minulla tuolla on, on suunnilleen sama kun tässä linkissä.

Made a new lampshade to my outdoor lamp using the basket I got from my fleamarket trip the other day.

2 kommenttia:

  1. Onko varjostin paloturvallinen eli lampun kuumenemista kestävä?

    VastaaPoista
  2. Varjostin ei ole suorassa kontaktissa polttimon kanssa, eli on ihan paloturvallinen siltä osin.

    VastaaPoista