perjantai 26. tammikuuta 2024

Vähän löytöjä ja yksi aarre

Viime aikain kirpputorilöydöt ovat jääneet vähän laihanlaisiksi, kun ei täällä etelässä tunnu oikein olevan mitään kivaa myynnissä näin talviaikaan. ihmiset eivät vielä ole aloittaneet kevätsiivouksiaan ja tarjolla on melkeinpä vaan uudempaa tavaraa, josta en liialti ole ollut kiinostunut. Vaikka olen kierrellyt heti kun säätilat sen alkoivat sallia on yhteenlaskettu saalis keittiön pöydällä vähän ohuehko, mutta sitäkin hauskempi sitten.

Ostelin tuon kylppärimaton kahdella eurolla ajatuksella, että kokeilen sen pesukoneessa värjätä, niin kun ystävänikin teki omalleen toissavuonna. Tästä ei vaan tule keltaista vaan päinvastoin, koitan värjätä siitä tuon keltaisen pois, ehkä ruskeaksi tai vihreäksi. Ans kattoo mitä siitä tulee sitten.

Pieni kukkaruukku, pala pellavaista kerniliinaa ja puulusikka eivät kauheasti ole lompakkoon lovia tehneet varsinkaan kun puulusikan osti vielä sisko joululahjaksi minulle. Mutta jokainen tuli tarpeeseen, sillä suolakippo odotteli sopivan pitkää puulusikkaa, yksi juurruteltu kultaköynnöksenpätkä sopivaa ruukkua ja minä askartelualustaksi kerniliinaa. Että ei voi huonoksi haukkua näitä varsinkaan kun eilettäin pelmahti vastaani vielä yksi löytö, joka räjäytti koko potin.

Se aarrelöytö on tämä söpö pieni käsinmaalattu lampunjalka. Meillä on isäni puoleisessa suvussa ollut  ja on edelleen hyvin taitavia posliininmaalaajia ja varsinkin jo edesmenneet heistä olivat aikanaan hyvinkin tuotteliaita. Heidän esineitään olen ennenkin kirpputoreilta löytänyt ja harjaantunut silmäni bongaa jo kaukaa potentiaaliset ehdokkaat. 

Tämäkin lampunjalka pisti silmääni nopeasti ja kun pohjasta löytyi tuttu signeeraus läikähti vähän sydänalassa - iso-isoäitini maalaama! Varmistin vielä aitouden kuvaviestein tätini kanssa ja tuli tunne kun olisi pienesti lotossa voittanut. Hintalapussa luki nimittäin vitosen, mutta kassalla se oli puoleen hintaan. Päätin heti antaa tämän lahjaksi sille samaiselle tädilleni, hän kun näitä keräilee ja on hurjan onnellinen oman farmurinsa näin hienosta työstä.

January hasn't been that good with fleamarket finds, but I managed to find a spoon, a rug for my bathroom, a flower pot and a porcelain lamp base painted by my great-great grandmother! It's always so exiting to find something one of my ancestors have made. There's been and still is a lot very skilled porcelain painters in my family. This find made this otherwise so poor january one of the best ever.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti