tiistai 23. tammikuuta 2024

Tapettimalleja talvipäivän harmaudessa

Olisi tarkoitus tänä vuonna uudistaa yläkerran ison makuuhuoneen seiniä tapetilla ja sellaisella puoli-kasettisysteemillä rimoittamalla seinien alaosat. Värimaailma on vielä vähän kahden vaiheilla ja tilasinkin sitä varten muutaman tapettinäytteen auttamaan päätöksenteossa. Harmi vaan, että on ollut jo monta päivää niin harmaata ja hämärää, ettei noista malleista tahdo saada mitään tolkkua kameralla, kunnes älysin, että pitäähän niitä kaikissa eri valoissa katsella - myös harmaassa ja hämärässä.

Niinpä kiikutin mallipalaset yläkertaan ja laitoin nastoilla kiinni seinille ja otin kuvat hämärässä päivänvalossa.

Tässä ensimmäisessä kuvassa on Sandbergin Linnea. Se näyttää mallipalassa kovin kellertävältä makuuni, eikä ehkä ole isommalla pinnalla niin sykähdyttävä kun kuvittelin. Haluan tehdä tästä makkarista selkeästi erilaisen, kun muista huoneista ja tämä on ehkä liian samanoloinen pikkumakkarin vihreiden lehdyköiden kanssa, vaikka värimaailma muuten kiva onkin.

Toinen ja kolmas mallipala on myöskin Sandbergin tapettia ja nimeltäänVinnie. Väreinä on Linen ja Sage green. Molempia olen kyyläillyt instan puolella ihmisten kodeissa ja tykkäillyt kovasti, mutta näin pienten (A4) mallipalojen kanssa tästä ei kyllä oikein ota selvää, että olisiko se kiva tässä huoneessa vai ei. 

Tykkään kyllä tuosta Sage greenin värimaailmasta enemmän kun tuosta Linenistä, mutta ei tästäkään vielä tullut sellaista voittajafiilistä tähän huoneeseen. Tuntui jopa vähän turhan pliisulta ja helpolta tuo kuosi, jotain enemmän sen pitäisi olla.

Otin mukaan myös yhden villin kortin eli tällaisen Rebell Wallsin kukkakuosin nimeltä Vintage garden ja värinä on Pastel ja johan kuulkaa alkoi sydämessä sykähdellä! Tällä tulisi kyllä niin ihanan kukkea ja romanttinen lopputulos, ettei tosikaan ja värimaailma olisi syötävän hyvä. Vilkaiskaapa tuon linkin takaa niitä kokonaiskuvia, missä tapetti näkyy isoilla pinnoilla - ai että!

Tulee vahvasti sellaiset 40-luvun fiilikset minulle tuosta kukkakuviosta, mutta yhtä vahvasti myös 80-luku tuon värimaailman johdosta, eli just hyvä sekoitus. Näen niin hyvin huoneen mielessäni tuolla tapetilla päällystettynä, että voipi olla, että tässä se voittaja nyt on. Annan kuitenkin ajatusten vielä hautua muutaman viikon, kun kelitkin ovat niin älyttömät, ettei peräkärryn kanssa rimakaupoille lähteminen huvita vielä yhtään. Kypsyy siinä ajassa tuo ajatus tapetistakin valmiiksi, että on sitten ihan niin varmaa, ettei tarvitse myöhemmin alkaa katumaan.

Got some wallpaper samples to see what is going to be the new look of the bigger bedroom upstairs. My favorite is this last one - would make the room oh so delicious! (Links to the information on the wallpapers in the text.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti