lauantai 20. tammikuuta 2024

Harsokukkia ja raitaneuletta

Kädet kaipasi tekemistä iltaisin telkkaria katsellessa, joten kaivelin taas pitkästä aikaa pyöröpuikot esille. Kaapissa oli lojunut jo pari vuotta muutama kerä pellavanharmaata ja harmaanvihreää seiskaveikkaa ja siihen hain kaupasta kaveriksi vähän vaaleanpunaista ja -sinistä ja aloin ilman sen suurempia suunnitelmia kilkutella niistä neulemekkoa.

Samalla kauppareissulla mukaan tarttui taas kerran kimppu harsokukkia ja nyt ehkä ymmärrän vihdoin miksi tykkään näistä niin paljon erityisesti talvella - koska muistuttavat vähän sellaista lumipöpperöpilveä! Erinomaisia talvikauden somistuksia siis ja mukavia myös siksi, että kuivahtavat niin nätiksi, ettei niitä tarvitse ihan heti olla roskiin laittamassa. (Vanhimmat niput meillä 
taitaa olla jo useamman vuoden takaa ja yhä vaan viehättävät silmää, vaikka jo aivan ruskeita ovatkin.)

Neuleesta päätin tehdä jo ihan keväisen valitsemalla siihen värit muistuttamaan kevään ensimmäisiä kukkapenkkejä. Se on hyvä tehdä kevätneule nyt, niin on sitten valmiina kun se aika oikeasti koittaa eikä tarvitse ihan hirveässä paniikissa kilkutella puikkoja (tosin nuo puupuikot ei niin kilku).

En halunnut ihan tasaraitaista, mutta kuitenkin selvästi raidallisen niin tein raidat sen mukaan miten paljon kustakin väristä tykkään. Vihreää on eniten, sinistä toiseksi eniten ja vaalenpunaista vain kahden kerroksen kapeat raidat väleissä. Tulee minusta varsin hauska tästä, kun joka välissä on tuota pohjaväriä myös. Tekee ihanan kepeän ja raikkaan värimaailmasta, muttei liian värikästä makuuni kuitenkaan.

Nyt vaan pitää malttaa kilkutella rauhassa, ettei mene liian löysäksi silmukat, niin kun minulla nopsasti tehdessä  tuppaa tekemään. Tuossa huumaavasti tuoksuvien kukkien vierellä vaan alkaa jo vähän liikaa tulla kevätmielelle ja välillä huomaa menevänsä ihan asioiden edelle. 

Love baby's breath flowers during the winter cause I think it looks like a snowflake cloud in the vase. I also started to knit a tunic for the early spring, you know the time when you feel like spring already, but it's still freezing outside. Chose the colors that reminded me of the first flowerbeds in April.

1 kommentti:

  1. Harsokukat on ihania ja kun ne voi kuivata, saa iloa pitkäksi aikaa. Nättiä raitaa syntyy, neulonta on kiva harrastus, varsinkin pitkinä pimeinä iltoina 🤗

    VastaaPoista