lauantai 6. tammikuuta 2024

En tykkää kylmästä

Kävin ottamassa nämä pakkasenpuremat lumikuvat pihalta jo (muistaakseni) tiistaina, mutta päätin blogauttaa ne vasta sitten, kun keksisin jotain postitiivista sanottavaa näistä ilmoista ja nyt sen vihdoin vasta  keksin; -16 astetta tuntuu jo oikeastaan ihan mukavalta!

En ole, enkä ole ikinä ollut ihminen joka tykkää kylmästä ja pakkasesta, mutta tänään hetken tykkäsin käydä nopsasti tuolla pihalla, kun kylmyys ei ihan ensimmäiseksi vain salvannut hengitystä. Ei ollut lainkaan niin paha tuo kuusitoista, kun rapiat kaksikymmentä pakkasastetta.

Vanhassa talossa asuessa on tullut tutuksi pitkien pakkasjaksojen ongelmat, mutta meillä on silti asiat täällä niin paljon paremmin kun monella muulla. Kaksi varaavaa tulisijaa auttaa melkoisesti, vaikka kylmä yrittääkin päästä sisälle melkein jokaisesta nurkasta. Niinpä en ole antanut itseni valittaa liikaa, muistanut aina sen, että en tosiaan ole ainut nyt, joka palelee. Somen vertaistuki on ollut kyllä huippua, se että ihmiset valittavat ja kiroavat tilanteita ääneen on ollut ihan parasta terapiaa, kun epätoivo on meinannut iskeä. Uskonkin vakaasti siihen, että jos ottaa päähän se pitää päästää puhisten ulos eikä jättää patoutumaan päänsäryksi.

Ja nyt kun oli hetken vähän lämpimämpää ennen viimeistä loppurutistusta on oma fiilis alkanut nousta niin kun innostuneen koiran häntä ja pikkuhiljaa taas sisustusasiatkin kiinnostella. Kaivelin savet esille työhuoneessa ja muutama jo ennen joulua tullut inspiraationpoikanen on päästetty kasvamaan. 

Kyllä tämä tästä, mutta toivotaan silti, ettei nyt ihan heti samanmoista pakkas- ja sähkökriisiä ole uutta tulossa, että saataisiin ainakin hetki kaikki hengähtää vähän leppoisimmissa merkeissä välissä. Sitten voin ehkä nähdä jotain kauneuttakin näissä hyytävässä kylmyydessä kuvautuissa pihakuvissa. Nyt kun en ihan vielä pysty niitä kovin objektiivisin silmin katsomaan.


It's been so cold (around -20 Celsius) that living has become hard work here in this (and many other) old house(s). It's been over a week now, but the change in this weather is coming and I finally start feeling alive again instead of a hibernating bear cooped inside.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti