maanantai 30. lokakuuta 2023

Telineen täytettä valmistuu

Ai, että kun oli kivaa saada ensimmäinen erä kuusenkoristeita uunista ja testailla heti niitä tässä uudessa telineessään, oli olo kuin lapsella karkkikaupassa näiden kanssa kyllä. Teline toimii just niin kun pitääkin ja siitä on helppo katsella ja poimia killuttimia, niin kun ajattelinkin. Tässähän on vasta osa noista malleista esillä mitä silloin muutama viikko sitten askartelin ja lisää on vielä tulossa jahka ehtivät paistua valmiiksi vaan ensin.

Minulla oli ajatus maalailla näitä eri väreillä ja parhaiten siihen kokeiluiden jälkeen toimikin sitten ihan kotiuunissa poltettavat posliinivärit, mikä helpotti hommaa huomattavasti, kun ei tarvitse kikkailla oikeiden lasitteiden kanssa ihan kaikkien koristeiden osalta. Nyt tuli vasta tällaisia vähän epäjouluisen hempukoita värejä, mutta tulossa on myös sitä vähän perinteisempääkin värimaailmaa vielä.

Osan koristuksista jätän ihan valkoiselle posliinille sillä se on hirveän kaunis juuri noin ja varmaan löytyy monia, jotka valkoisesta pitävät. Nämähän on muuten siitä hauskoja myös, ettei näitä tarvitse välttämättä just kuusessa pidellä vaan käyttää jossain muualla jos siltä tuntuu, siksipä kutsunkin nyt mielummin ihan vaan killuttimiksi näitä ennemmin kun tiukasti kuusenkoristeiksi.

Pari erilaista koristusta maalasin kokeeksi kullanvärisellä kalkkimaalilla ja niistä tulikin vallan hauskoja sillä. Ylemmissä tähtösissä se toi vähän tuollaista steampunk-henkeä ja alemmissa tammenterhoissa se toimii hienosti vain kevyesti pintaan sipaistuna.

Nyt kun vielä saan jossain vaiheessa kaikki loputkin killuttimet valmiiksi ja telineeseen voin alkaa kunnolla fiilistelemään tulevia markkinoita.

P.S. Nämä ovat kaikki nyt varattuina ensin sinne tuleville Kellokosken Ruukin joulumarkkinoille 3.12. eikä kuormasta sitä ennen voi näitä ostaa. Jos et markkinoille pääse ja tällaisia haluat voit kysellä niitä minulta tuon edellä mainitun päivämäärän jälkeen.


The first batch of my handmade porcelain decorations is out of the kiln and hanging in the stand I made. Yay!

2 kommenttia:

  1. Pastelliset talot on ihania! Ripustaisin niitä ympäri kotia ja ihalisin vuoden ympäri. :D

    VastaaPoista
  2. Nuo tammenterhot ovat rustiikkisen kauniita! Ostan itselleni joka vuosi yhden uuden joulukoristeen. Tänä vuonna se voisi olla tuo talo. 😍

    VastaaPoista