sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Havukranssiaika

Nyt on se aika vuodesta, kun pitää tehdä havukranssit jouluksi. Itse asiassa olisi pitänyt aloittaa jo viikko tai pari sitten sillä kukkakauppojen havunippuvalikoimat alkavat olla täällä jo vähän naftit eikä valinnanvaraa enää suuresti ollut, mutta löysin kun löysinkin vielä mieleiset ja pääsin eilettäin hommiin. Koko päivän putsailin vanhoja kehikoita ja pistin uutta vihreää tilalle ja illan tullen olikin jo viisi kivaa uutta kranssia pihalla säilössä odottelemassa sisäänpääsyä sitten joulunaikaan.

Tein noiden ekojen kuvien katajanoksien lisäksi myös pihdasta, sillä olen huomannut, että molemmista saa melkoisen pitkäkestoiset kranssit. Kumpainenkin pitää tiukasti kiinni neulasistaan eivätkä ne ihan hetkessä ole varisemassa vaikka olisivat sisällä, mutta pihalla kestävät vaikka seuraavaan jouluun, jos vain väri muuttuu matkalla vähän oranssisemmaksi.

Kokeilin noiden perustyylien lisäksi tällaista vähän harvempaa ja rennompaa tyyliä ja niin, että tuo juuttinarulla päällystetty renkula näyy tuolta alta, mutta en vielä tiedä että onko tämä hieno vaiko eikö. Pitää sisällä tiirailla sitten, että olisiko jokin paikka sellainen missä enemmän tulisi oikeuksiinsa, tässä kun vähän häviää noita ikkunoita vasten tämän hienous.

Pihtakransseja tein kolmin kappalein, että riittää joka paikkaan sitten jouluna. Tämä tosin tässä kasvihuoneessa saa olla paikoillaan ihan just näin sillä kovin nätti on tuo viherrenkula tuossa. Samoin luulen, että tuo porstuan kaapin oveen ripustamani pikkukiekko saa jäädä tuolle paikalleen myös. Muut kranssit saavat nautiskella syyssateista pihalla vielä tovin, ennen kun niillekin sitten aletaan mallailla paikkoja sisätiloissa.

Made all the Christmas wreaths now since the materials are sold now and not in december anymore. I store them outside where they preserve all the green and freshness until it's time to bring them in for the holidays.

1 kommentti: