tiistai 17. lokakuuta 2023

Teline killuttimille

Sain eilettäin hirvittävän inspiraation askarrella myyntiteline niille kuusenkoristeille, joita tein taannoin tuleville Kellokosken Ruukin joulumarkkinoille. Ne odottelevat vielä polttoon löhtöä, mutta hyvähän se on olla ajoissa telineenkin kanssa. Kuvasin vaan nopsasti kännykällä projektin vaiheita, joten pahoittelut vähän heikkolaatuisista kuvista, mutta pääasiahan on, että suunnilleen selvän saa.

Mielessä oli visio ja kävin penkomassa autotallista siihen sopivia materiaaleja, joita löytyikin mukavasti omista kätköistä melkein kaikki mitä tarvitsin.

Halusin jalustasta pyörivän, johon ylösalaisin käännetty Ikean vanha laakeroitu puutarjotin sopi mitoiltaan täydellisesti. Siihen pieneksi jalan levennykseksi yksi rukin osanen ja koskapa oli vähän turhan köyhän näköinen niineen pistin ympärille puuhelmistä pujotellun renkaan, joka maalauksen jälkeen saa sen näyttämään vähän juhlavammalta.

Paksu harjanvarsi varreksi ja taas yksi rukinpalanen nupiksi varren päähän. Siihenkin pieni helmirengas koristeeksi, niin piiloutuu hyvin tuo vähän rumasti tehty liitosjuttu, minkä sen alle onnistuin mokaamaan. Olen joskus ostellut laatikollisen vanhoja eriparisia rukinosia ja se on kyllä ollut ehtymätön aarreloota kaikenmoista tarvitsevalle askartelijalle.

Sitten koristelin vähän jalustaakin helmillä ja jossain kohti totesin, ettei tuo systeemi kestä tuossa mekanismissa, vaan siihen tarvitsee vähän järeämmän, ettei teline ketku liikaa. Siitä projektista en ottanut sitten yhtään kuvaa tietenkään, mutta lyhyesti kerrottuna tuunasin sinne sellaisesta jumppaselättimestä vähän isommat laakerit. Särjin siinä sivussa myös tuon alemman tarjottimenkin, mutta semmoisen saan uuden Ikeasta tai vaikka kirppikseltä jos tuuri käy, risa ajaa asiansa siihen asti.

Koskapa telineestä olisi tarkoitus saada vähän kuusen näköinen piti siihen tehdä tietenkin oksat. Niihin valitsin kunnon 3mm metalliakselin, josta leikkelin sopivat palaset ja liimailin runkoon kiinni. Oksien päihin vielä helmet, jotta killuttimet pysyvät paikoillaan niissä sitten. Kävin paikallisesta rautakaupasta yhden puolitoistametrisen pätkän hankkimassa, joka tietenkään ei sitten riittänyt ihan kaikkiin oksiin niin, että nyt täytyy hakea uusi pitkä tanko, että saa vielä yhden puuttuvan 14,5cm tehtyä.

Lopuksi kaikki puuosat maalattiin yhteneväiseksi harmaanvihreällä kalkkimaalilla, joka toimikin muualle hirveän hyvin, mutta tuohon Ikean tarjottimeen se ei suostunut jäämään kiinni, siinä on niin liukas pinta, ettei puhettakaan. Täytyy siis vielä hioa se uusikin sitten kunnolla ja koittaa uudestaan, mutta sitä ennen oli pakko jo vähän fiilistellä telineen kanssa porstuassa.

Siitä nimittäin tuli ihan just niin kiva kun kuvittelinkin. On varmasti hyvä ja nätti sitten markkinoilla ja siitä on helppo poimia haluamasa killuttimet sekä tutkia valikoimaa koko telinettä pyörittämällä. Se on kivasti vähän kuusta muistuttava, muttei niin liikaa, jotta sitä voi käyttää telineenä johonkin muuhun myös muina vuodenaikoina, jos siltä tuntuu.

Ja pitihän sitä kokeilla siihen jotkin joulukilluttimet nyt pistää ja pengoin omista kuusenkoristeistani tuollaiset korkkipallot, jotka sopivatkin siihen kuin nenät päihin. Nyt ei muuta kun uutta tarjotinta metsästämään ja sitten hiontaa sille ja ostamaan lisää sitä metallitankoa sen yhden oksan verran, jotta saan tuon ihan valmiiksi.

Made this cute little stand for my tree decorations that I'm making for the upcoming Kellokosken Ruukin Christmas Fair.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti