keskiviikko 9. elokuuta 2023

Puutarhassa puitteet kohdillaan

Pistin kesäjuhlia varten puutarhassa puitteet kohdilleen laittamalla sinne paljon erilaisia valoja sinne sun tänne. Normaalistikin meillä on siellä vuoden ympäri muutamat tuollaiset valoketjut puissa, mutta nyt pistin reilusti lisää. Niiden kaveriksi tein niitä kynttilälyhtyjä ja parin isomman valaisimen kanssa sinne tuli ihan mielettömän ihana tunnelma; vähän kun jossain satumaassa olisi.

Kaivoin varastosta esille myös tämän bambuvarjostimen, joka teki tunnelmaa vielä enemmän eksoottisemmaksi ja toimi hauskana viihdykkeenä, kun ihmiset sen alla koittivat sitoa noita roikkuvia lehtiä pois silmiltään. Onneksi ne sai sitaistua suht helposti pois tieltä ja tässä varjon alla olikin yksi illan suosituimmista paikoista istua.

En juhlien aikana ottanut itse yhden yhtäkään kuvaa pihasta tai muualtakaan, sillä olen sen sortin emäntä, että keskityn mielummin kestitykseen, kun juoksen ympäriinsä kameran kanssa. Kuvata ehtii hyvin näin myöhemminkin, eikä tarvitse häiritä kenenkään juhlimista silloin kesken illanvieton. En muutenkaan tykkää liikaa näytellä täällä blogissa muita ihmisiä, sisustukset ja karvakorvat riittävät vallan mainiosti.

Tämä nurkka pihalla oli vähän pimeähkö pelkin kynttilöin valaistuna niin lisäsin sinne siellä jo pari vuotta sitten roikkuneen rysävalaisimen sekaan antamaan vähän ekstrahehkua. Se sopikin sinne aivan loistavasti tasapainottaen kokonaisuutta niin, etteivät valot painottuneet liiaksi vain kasvihuoneen ympäristöön.

Mutta nyt kun juhlat on juhlittu niin arvatkaapa aionko ottaa tuolta yhtäkään valoa pois? No en mistään hinnasta! Mikään ei ole niin kivaa kun illan pimetessä käydä nappaamassa valot päälle ja mennä tuonne tuikemereen käyskentelemään. Valoketjut ja valaisimet on kaikki yhden valokatkaisijan takana ja kynttilät syttyvät itsestään ajastimilla, en tiedä voiko enää näppärämpää olla. 

Ainoa mikä tuolta on näiden kuvien jälkeen piiloon laitettu, on tuo ihana bambuvarjo, joka oli pakko ottaa turvaan lähestyvän myrskyn tieltä. Ehkä laitan senkin vielä takaisin tässä, kesä kun jatkuu vielä niin mitä sitä suotta senkään kanssa himmailemaan, tunnelmat kattoon vaan, kun kerran voi!
 
I decorated my garden with lots of fairy lights, lamps, lanterns and candles for the party and I must say the vibe there is just perfect for these warm august nights. I still have all the lights there, even though the party was last weekend, but it's just too pretty to even consider changing right now. Every night I go out there just to walk around and enjoy.

8 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä aivan ihanan satumainen tunnelma ja varmasti oli huikeat juhlat ❤️

  VastaaPoista
 2. Upea tunnelma ja niin kaunista.❤️🌠

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollut sama haave valosarjoista, mutta niitäpä ei meinaa löytyä näin kesällä mistään. Vinkkaatko, mistä nämä ovat vai ovatko ne talven löytöjä. Myös kiinnostaa, mistä ostit kynttilät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat talven löytöjä, mutta Tokmannilla (Järvenpään) olen puutarhaosastolla nähnyt valosarjoja kesälläkin myytävän. Led-tuikkukynttilät ovat Rustasta (pitäis löytyä ympäri vuoden) ja muut ihan markettien hautakynttilöitä, eri vuosina hankittu, niin en enää tarkalleen muista mistä. :D

   Poista
 4. Ihanan näköistä!

  VastaaPoista