torstai 31. elokuuta 2023

Hurmaava hapsuvalaisin

Olen odotellut tässä, että tulisi se sellainen päivä, jolloin olisi tarpeeksi valoisaa ja siistiä, että voisin kuvata tämän olohuoneessa jo kuukauden päivät roikkuneen uuden valaisimen teille, mutta sellaista ei ole näkynyt. Päätin siis kuvata sen teille tällaisena pimeänä ja vähemmän siistinä päivänä, koska sen valon odottamiseen voi vierähtää vielä pitkä tovi, ainakin sääennusteiden mukaan ja alkaa jo olla korkea aika päästä täällä kertomaan kuinka tyytyväinen tähän heinäkuiseen hankintaani olen.

Löysin tämän varjostimen siis jo heinäkuussa kirppisretkellä Suomen kasarmin aarteista Hämeenlinnasta ja jo siellä näin, että tämä voisi olla aika kiva olohuoneessa. Suunnittelin silloin tekeväni tähän vähän muutoksia, mutta sitten kun kokeilin sitä kattoon ihan noineen päätin olla tekemättä yhtään mitään, sillä se on mielestäni aivan täydellinen just noin; kasarikankaineen ja kullan- ja hopeanvärisine koristenyöreineen.

Sen mittasuhteet on tähän huoneeseen just sopivat ja tyyli mitä mainioin piristysruiske vaaleudellaan sen edeltävän tumman korivirityksen jälkeen. Toki se edellinenkin oli ihan kiva, mutta kun aikansa jotain katselee siihen kyllästyy, vaikka se olisi kuinka täydellinen tilaan muuten. Korivalaisimet on pakattu vinttiin talteen ja ne voi palauttaa tänne sitten jos siltä tuntuu, mutta nyt ei tunnu siltä kyllä yhtään, kun tätä kaunokaista tuolla katselee.

Tila näyttää nyt paljon avarammalta, kun katosta ei roiku kun yksi valopiste ja kun sen väri on vaalea se sulautuu osaksi huoneen harmoniaa helpommin. Olen varsin hurmaantunut tuosta varjostimen romanttisesta muotokielestä, tuota on ihana myös vähän hipeltää ohi kulkiessaan noista rimpsuistaan, kun ovat niin kivan silkkisen tuntuiset sormissa.

P.S. Minulla oli hankittuna tähän huoneeseen jo yksi ihan toinen pompöösi vanha hapsuvarjostin, joka ei sitten unelmoinneistani huolimatta tänne sopinutkaan (oli liian iso). Se jäi kuitenkin vielä nurkkiini pyörimään, kun se on niin ihana, etten raaski siitä ihan vielä luopua. Esittelen sen teille jossain kohti myös täälläkin, jahka vaan ensin keksin, että mihin sen tässä huushollissa sijoitan.

The whole vibe in this livingroom changed when I took down the dark basketlamp and put up this gorgeous blonde fringelamp. I love this so much right now, especially when it's so gloomy and rainy every day. This lampshade is a wonderfully uplifting thing to look at instead of the grey sky outside.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti