perjantai 4. elokuuta 2023

Kolttu kesäjuhliin

Tuli pari päivää sitten hirveä inspis ommella itse kolttu tuleviin kesäjuhliin ja kun kaapista löytyi siihen sopiva kangas oli homma selvä. Olin piirrellyt kaavat siitä ihanasta kirppislöytö-tunikasta, minkä kaula-aukon taannoin fiksasin ja niitä päätin soveltaa tähänkin kankaaseen, siitä kun riitti just ja just sellaiseen malliin.

Eikä siinä kauaa nokka tuhissut, kun olin jo hyvään vauhtiin päässyt ja kolttu alkoi muotoutua Irmelin päälle. Onnistuin kerralla saamaan kaula-aukosta sopivan ja muotolaskoksetkin osuivat melkein keskelle, mitä nyt toinen on sentin väärässä suunnassa. Mutta ei sitä varmasti kukaan koskaan edes huomaa, pääasia on, että päällä näyttää hyvältä.

Ja yhden illan ja seuraavan päivän viimeistelyiden jälkeen oli minulla valmiina varsin kiva uusi kolttu kesäjuhliin. Ja varmasti uniikki, ettei heti tule samanmoista vastaan. Tein muutoin melko samanmoisen, kun se kirppistunikakin, mutta jätin helman ilman kuminauhaa ja tein pienesti pussittavat hihat. Näin se on mielestäni enemmän juhlakäyttöön sopiva, eikä näytä liikaa vaan tunikalta.

Mutta taskut siihen piti ehdottomasti saada silti, sillä ilman en enää osaa olla, edes juhlakoltuissa. Nyt saa välistä kädet tuonne rentoutumaan, jos ei muuten tiedä missä niitä pitäisi. Ihan huippua se.

Että oli kyllä hyvä onni, että olin valmiiksi piirrellyt ne kaavat taannoin ja toinen onnni, että kangastakin oli valmiina. Olin nimittäin ostellut sen jo männä talvena ajatuksella tehdä siitä jouluksi tyynynpäällisiä, mutta onneksi en ollut vielä tehnyt, koska kyllä se näin kolttuna on paljon kivampi tuo kuosi.

Ja nyt se on tuossa pestynä ja silitettynä vaan odottelemassa, että juhlat voi sitten alkaa. 

Made myself a dress for my upcoming little summer party. Got the pattern of a different dress I had and the fabric I had gotten initially to make Christmas cushions, but I think it works way better this way.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti