sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Paneelikaappia rakentamassa osa I

Niinhän siinä sitten kävi, että inspiraatio alkoi puskea lujaa rakentaa itse sopiva kaappi porstuaan, että kovin kauaa en tuota tyhjää tilaa tuossa ikkunan ja oven välissä jaksanut katsella. Sopiva suunnitelma sellaisesta paneelipintaisesta pikkukaapista muotoutui harmaissa aivosoluissani melkein kuin väkisin ja vahva visio pisti toimimaan jo ennen kun itsekään kerkesin kissaa sanoa.

Siispä painelin paikalliseen puutavaraliikkeeseen ja ostelin sieltä sopivat materiaalit kaapin toteuttamiseen. Se on hurjan näppärää, kun on tässä lähellä ihan oikea sahatavaraliike, josta saa just sitä mitä tarvitsee, eikä tarvitse olla isojen ketjujen suppeiden valikoimien varassa tai tilailla netin kautta muualta. Täältä löysin täsmälleen sen mitä halusinkin visioni toteuttamiseen ja sain tavarat heti mukaani, mikä on tällaiselle nopeatempoiselle ideanikkarilla aivan parhautta.

Kotiin päästyä ei ihan hirveän kauaa mennyt siinä kun olin jo sahaillut ja ruuvaillut summittaisille paikoilleen kaapin sivuseinät. Tästä on tulossa sellainen kerrrassaan perinteinen kaappi, joka siis rakennetaan suoraan tuohon paikan päälle just niin kuin tällaiset on aina ennenkin tehty. Ilman sen tarkempia piirustuksia roiskaisin nuo tehden vähän vaan sillä silmällä katsoen, että minkä kokoinen juuri tähän tilaan ja kohtaan olisi hyvä.

Ja tästähän on tulossa todella hyvä tähän tilaan. Se on tarpeeksi leveä maksimoimaan tuon tilan ikkunan ja oven välissä, mutta tarpeeksi epäsyvä, jottei se vie liikaa tilaa kapeasta porstuasta. Mitoiltaan siitä on nyt tulossa noin 195cm korkea, 66cm leveä ja karvan alle 30cm syvä, eli just passeli.

Materiaalina on 18x95 valesaumapaneeli, jossa pyöristetyt kulmat, jolla tähän tulee just sellainen minulle oikea vanhanaikaisen kaapin tunnelma.

Turhaan mitään kunnollista runkoa en tuonne alkanut askartelemaan, sillä joka puolelta kiinni naulattu puupaneeli pitää kyllä kaapin hyvin pystyssä ilmankin. Ylhäällä ja alhaalla on katto-ja lattialevyinä liimapuulevyä, alaosassa sokkeli kakkos-kakkosesta ja etuseinässä on vain muutama rima jotka pitävät sivuja paikoillaan. Takaosa kaapista on kokonaan auki ja sen kiinnitin seinään parilla kulmaraudalla enkä usko tuon ikinä liikkuvan tuosta itsekseen yhtään mihinkään.

Etuseinän paneelit on kiinnitetty vasta oviaukon mallausta varten, jotta näen mistä ja miten sen sitten sahailen, mutta sellainen lapsus sattui, että kaappi on tässä elänyt vähän niistä suunnitelmista, jotka päässäni sinne puutavarakaupoille menin ja nyt on yhta lautaa vaille, että pääsen oven tuohon vielä askartelemaan. Ja sehän se nyt näin sunnuntaina sitten harmittaa, kun homma pitää jättää tuon osalta vielä kesken, virtaa kun olisi just hyvin riittänyt, että olisin saanut sen vielä tänään valmiiksi. 
No mutta, jatketaan huomenna sitten.

So I made up a plan (in my head) to build myself a suitable cabinet to my porch. Went and got all the materials and started to work, but since my plans weren't that accurate I now miss just one more board to be able to finish the door. So I have to put my building on hold and wait till the store opens tomorrow and figure out where to spend all this frustrating building-energy I have left.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti