tiistai 14. syyskuuta 2021

Trikoot ikkunalla

Ostin joskus alkukesällä kangaskaupan alelaarista pitkän pätkän hauskaa vihreää läpikuultavaa ohutta trikookangasta ajatuksena ommella siitä jotain kivaa kesävaatetta hellepäiviä varten. No en kerennyt ompelemaan kun ne hellepäivät iskivät jo päälle ja sitten oli liian kuuma. Kun kumuus vihdoin väistyi oli liian paljon jo tullut muuta ja unohdin koko kankaan olemassaolon, kunnes eilettäin se tuli vastaani työhuonetta penkoessani.

Olin jo ostaessani miettinyt, että kangas sopisi kivasti myös verhoiksi, mutta en antanut sen ajatuksen edetä pidemmälle vielä silloin. Nyt se tuntui siltä että sitä on pakko testata, en kuitenkaan tässä syksyn mittaan saa aikaan mitään kesävaatteita ommella saati edes ajatella, niin hyvin voin siis kankaan pistää puoliksi ja ripustaa kokeeksi makuuhuoneen ikkunaan ja näin myös tein.

Ja se sopii sinne niin ihanan täydellisesti! Hassua miten toisissa kodeissa vaihdellaan keveät kesäverhot talven raskaampiin ja minä täällä tein juuri päinvastoin. Kesällä huoneessa pitää olla vähän pimentävämmät verhot, mutta talvella ei ole sitä ongelmaa, että valo ulkoa herättäisi nukkuvan. Siispä tällaiset hauskan kuultavat verhokkeet sopivat käyttöön oikein mainiosti juuri nyt, kun illatkin ovat alkaneet jo kunnolla pimetä.

Ainoa vaan, että kamerani ei sitten millään ilveellä halunnut kuvata verhon hauskaa harmaanvihreää sävyä tuolla makuuhuoneen valossa, vaan latisti sen väkisellään vähän platkuksi. Oikeasti se on vähän kirkkaampi kun mitä näissä kuvissa näyttää ja sointuu ihan kympillä tuohon vierusseinän vanhaan naulakkoon.

Meillä on tässä huoneen ikkunassa peräti kolmet verhot päällekkäin. Ensin siellä alla on pimentävä rullaverho, koska olen herkkäuninen yksilö, sitten siinä välissä on tuollaiset valoverhot, koska ikkunasta näkyy suoraan vastapäisten naapureiden makuuhuoneisiin ja sen päällä on sitten nuo varsinaiset sivuverhot. Joku tykkäisi varmaan, että vähemmälläkin selviää, mutta itse olen aina tykännyt sivuverhoista niiden mukavasti huoneen korkeutta lisäävän fiiliksen vuoksi. Ja muutenkin ne on kivat, jos jotain uutta tilaan haluaa äkkiä saada niin verhot vaihtoon ja johan taas uudistuu. Joten olkoot kolmet verhot meillä, kun kerran niin hyvin toimii. 

Tykkään muuten myös ripustaa tässä matalassa huoneessa verhotangot tuonne aivan katonrajaan asti juuri sen korkeutta lisäävän fiiliksen vuoksi. Tekee tilassa huiman eron siihen jos verhot olisivat tuossa ihan ikkunan yläreunassa, tosin nuo tangot voisivat meillä olla vähän nätimmät, mutta koskapa noiden täytyy tuossa (ahtaassa tilassa) olla niin liki seinää kun mahdollista, niin tuollaiset viritelmät ovat toimineet ihan parhaiten.

Mutta nyt on trikoot kirjaimellisesti ikkunassa ja hyvä niin. Näillä mennään nyt niin pitkälle kun hyvältä tuntuu ja ainakin just nyt tuntuu todella hyvältä.

Got this thin jersey fabric from a sale back in June intending to make some summer clothes of it. Then it got too hot and I forgot all about it. Found it yesterday and remembered that I also thought of putting it up as curtains in my bedroom and decided to try that out. And as you can see worked out better than well!

2 kommenttia:

  1. Kaunis verhokangas! Mulla on kans juuri se tapa, että talvella paksut lämpöiset verhot ja kesällä ilmavat läpikuultavat. PAITSI. Ekaa kertaa tänä syksynä olen alkanut pohtia asiaa päinvastaisesti. Saas nähdä miten käy! :D

    VastaaPoista
  2. Kaikkea trikookankaasta voikin tehdä. Kauniit verhot! Meidän tuttava pitää ompelusta, täytyykin kysyä jos hän voisi meille ommella myös jotain, kunhan meidän trikookankaat saapuvat jotka laiton tilaukseen.

    VastaaPoista