maanantai 13. syyskuuta 2021

Lempeän pehmeä kasvisnuudelikeitto

Tämän syksyn ehdoton lempiruokani on ollut tämä lempeäksi soveltamani kasvisnuudelikeitto, jota ollaan syöty tässä kuussa jo peräti kolmatta kertaa. Sen kermainen pehmeys sopii vaan niin hyvin tähän sateen, sumun ja myrskyjen vastapainoksi, että ihmekös tuo, jos sitä ruoan kautta vähän leppoisampaa olotilaa kaipaa. Laitan tähän reseptiä siitä miten tämän teen, jos siellä mielenkiinto tähän herkullisen mietoon lohturuokaan heräsi (ja linkkaan tuonne loppuun tuon alkuperäisen reseptin, jos siellä ei ihan näin laimennetun version ystäviä ole).

Itsehän olen sellainen ihminen, joka ei lainkaan kestä tulisia mausteita tai tiedä miltä inkivääri maistuu. Liian herkkä palettini turtuu tunnottomaksi jo sellaisesta, mistä toinen ei vielä edes ole moksiskaan, joten tämä resepti on tuunattu niin miedoksi, että varmasti uppoaa nirsoimmallekin mausteista nipottajalle pikkulapsista puhumattakaan.

Keittoon tulee suunnilleen:

1 Keskisuuri kukkakaali
1 Rasiallinen herkkusieniä
1 Pussillinen tuoretta pinaattia
1 Kokonainen purjo

Ja yksi kananmuna per annos

Lisäksi tarvitaan:

1 Paketti munanuudeleita
1 Tölkki kookosmaitoa
2 Kasvisliemikuutiota
sekä keltaista currytahnaa, kalakastiketta 
ja suolaa ja öljyä paistamiseen

Ensin keitetään munat juuri sellaisiksi kun syöjät tykkäävät syödä, (meillä ne on suunnilleen kahdeksan minuutin kovuudella sopivat) ja viipaloidaan kaikki vihannekset valmiiksi.

Sitten laitetaan noin 8dl vettä kiehumaan ja lisätään sinne kasvisliemikuutio ja otetaan paistinpannu esille.

Sitten ruskistetaan sienet ja purjot pannulla samassa, hyvässä öljyssä ihan kypsiksi. Maustetaan suolalla ja nostetaan pois pannusta.

Tässä välissä voi laittaa munanuudelit kiehumaan omaan kattilaansa toisen kasvisliemikuution kanssa.

Samalle paistinpannulle laitetaan seuraavaksi kukkakaalit ja paistetaan niitä juuri sen verran sopivasti, että pehmenevät vain hiukan ja saavat kauniisti vähän väriä pintaansa. Taas vähän suolaa päälle  ja sitten nekin kipataan pois pannusta.

Sitten tehdään liemi taas samalle pannulle miedolla lämmöllä. Ihan liraus öljyä ja siihen sekoitetaan puolikas (tai vähän reilu) teelusikallinen currytahnaa ja heti perään kaadetaan kookosmaito ja valmiiksi kiehunut kasvisliemi päälle. Lorautetaan sekaan noin ruokalusikallinen kalakastiketta ja sekoitellaan hetki  ja sitten kipataan liemeen sieni-purjo-sekoitus ja kukkakaalit ja pussillinen tuoretta pinaattia, sekoitellaan ja annetaan hetki vetäytyä jäähtyvällä liedellä samalla kun nuudeleista voi valutella vedet pois.

Alkuperäisessä ohjeessa nuudelitkin kipattaisiin tuonne keittoon tässä vaiheessa, mutta minä tykkään pitää ne erillään loppuun asti. Ihan jo siksikin, että jos kaikki ruoka ei mene kerralla niin nuudelit pysyvät napakampina, kun eivät uiskentele ihan veteliksi liemessä seuraavaan päivään.

Sit vaan kasataan lautaselle nuudeleita ja päälle lientä emmeineen nin paljon kun mahtuu ja puoliksi leikattu muna viimeistelee kokonaisuuden. Ja jos tästä ei tule hyvä ja pehmeä olo sisuskaluihin, niin se tiukemman version resepti löytyy tästä linkistä klikkaamalla.

Just the perfect comfort food for this misty and stormy september. The ingredients are: egg noodles, boiled eggs, cauliflower, mushrooms, leek, spinach, coconut milk,  1teaspoon yellow curry paste, 1tsp fish broth and two cubes vegetable broth. 
First boil the eggs, then sear the mushrooms with leak on a pan, put them aside and on the same pan sear gently the cauliflowers and put them aside too. Boil about 8dl of water with another of the vegetable broth cubes. Then put some oil on the pan and mix in the teaspoon or less of yellow curry paste and coconut milk, pour the vegetable broth in and mix. Add all seared vegetables to the mix.
Cook the noodles with the second vegetable broth cube and then plate up noodles with the mix and add a boiled egg cut in half on top. 
(If you want a more spicy version add more curry paste, some garlic, ginger and red onions to the mix.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti