maanantai 20. syyskuuta 2021

Paneelikaappia rakentamassa osa II

Nyt siinä on ovi ja se alkaa näyttää ihan sellaiselta vanhalta paneelikaapilta niin kuin pitikin. Tarpeeksi eleetön ja simppeli, mutta silti niin ihanan romanttinen ja vanhahtava. Sopii paikalleen kuin nakutettu eikä vielä ainakaan tunnu siltä, että se olis tuonne liian syvä tai muutenkaan suuri, vaikka täyttääkin sille varatun tilan lähes millin tarkkuudella.

Olen huolellisesti matkinut kaappiin juuri sellaiset yksityiskohdat, joilla sen ulkoasusta tulee mahdollisimman oikeanlainen. Paneelipinta tietysti ykkönen, mutta muutamalla muullakin pikkuasialla tekee ison vaikutuksen. Kun laittaa saranat tuollai huolettomasti päällipuolelle pääsee sekä just oikeaan tunnelmaan, että niin paljon helpommalla, kun jos pitäisi alkaa niille kovertaa tuonne omia lokeroitaan.

Ja toinen on tietysti lukko. Onnekkaasti minulla on muutama ylimääräinen komeronoven lukko jemmassa ja käytin tähän niistä yhden. Piirtelin tuohon kyllä paikan avainkilvellekin, mutta muutin viime hetkellä mieleni, sillä ilman sitä tuo näyttää mielestäni paljon autenttisemmalta eikä liian hienolta, juuri sellaiselta, että joku on sen ihan itse siihen vaan kovertanut, niin kuin itseasiassa onkin.

Vielä puuttuu listoitus tuosta yläreunasta, paneelien tasaus oven kanssa, hiontaa sieltä täältä ja pari kerrosta sitä valkoista maalia pinnasta ja hyllyt sisältä niin sitten pääsen laittamaan tämän oikein nätiksi tuonne.

And now there is a door. The cabinet is starting to look just the way I want it to and I'm sure once this is finished it will not stand out as new in there.
Just a few finishes left until I can paint it and fix in to the wall, but so far I'm making good progress here, don't you think?

4 kommenttia:

 1. Nää sun rakentelut on siitä kivoja, sellaisia järkeenkäyviä, että uskoo itsekin osaavansa tehdä moisen. Kauniita värisävyjä kaiken päälle!
  biloba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikeasti oli kyllä helppo rakentaa tämä, varmasti osaisit sinäkin :)

   Poista
 2. Tämän kaapin huolisin minäkin. Ei vie paljoa tilaa ja voi miten sievät ohuet panelit olet löytänyt. Tuo avain on niin..♥ just.
  Innolla odottelen lopputulosta. Sinulta syntyy aina kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Paneelit ovat ihan yleistä mallia, saanee jokaiselta vähänkään hyvinvarustellulta sahalta ;)

   Poista