perjantai 10. syyskuuta 2021

Minä se vaan tiskaan astioita

Minä se vaan tykkään tiskaamisesta. En ole aina kyllä tykännyt, nuorempana vihasin eniten ja muutenkin siivoamista, mutta nyt vähän kypsemmässä iässä on tiskaamisesta tullut ihan lempipuuhaa. Tykkään erityisesti siitä lämpimästä vedestä, hyvästä saippuasta, kauniista ja toimivasta tiskiharjasta ja siitä tiskaamisen meditatiivisuudesta, minkä melko yksitoikkoinen askare tekee, se on ihan parasta aivojen nollaamista se ja palkinnoksi saa vielä siistin tiskipöydän.

Löysin pari vuotta sitten ihan mahtavan puisen tiskiharjan kirpparilta ja käytin sen huolella loppuun. Hämmästelin sitä miten puinen harja voi kestää paremmin kuin muovinen, jollaisia kuluttelin parhaimmillaan kolmekin vuodessa ja päätin että tilalle pitää saada samanlainen puinen. No ihan samanlaista en sitten mistään ole vielä löytänyt, mutta onneksi löysin korvaavan, nimittäin tällaisen hienon bambuvartisen, jossa kivan leveät harjakset ja käteen sopiva lyhyt varsi. Tässä on vieläpä niin jämäkät harjakset, että tiskit tiskaantuvat ihan hujauksessa eikä järin paljon tarvitse voimiaan tuhlailla hankaamiseen.

Tykkään tosi paljon tiskipöydällä kaikenlaisesta somisteesta ja käyttötavarasta rinta rinnan. Siellä on usein vähän yrttejä ja muita vihreitä myös piristämässä myös. On lasisia juomapulloja, kun välistä tarvitsee vettä mukaansa jonnekin lähtiessä, kaikenmoisia luonnollisia harjaksia, joista osaa en raaski edes käyttää kun niin nättejä ovat ja ihan vaan sitä tiskiä ja saippuoita eri tarpeisiin. On siivilää ja raastinta, survinta ja rättiä ja kaikki niin nätteinä ja toisiinsa sopivina tuolla. Rakastan tuota tavaramäärää ja minulle se luo siinä ihanan ja kodikkaan fiiliksen. 

Ja pyyhe pitää tietenkin olla aina käsillä ja meillä se roikkuu tuossa roskiksen oven pitkässä hantaakissa. Se on siinä niin passeli ja just sopivasti aina käsillä, kun tarvii ja parhautta on myös se kuinka nopsasti se tuossa leveällä orrella pääsee kuivumaan. Meillä kuluu aika paljon keittiöpyyhkeitä, siis ihan kertakaikkiaan puhki asti, että olenkin viime aikoina ruukannut pitää tuossa ihan vähän paksumpia pyyhkeitä mielummin. Tämä vohvelikuvio nätissä pellavansävyssä on tämän hetken lemppari, löysin sen kesällä paikallisen cittarin alelaarista ja juuri kun olisin halunnut niitä useamman vielä ostella oli ne harmikseni jo loppuunmyyty. 

Mutta listaanpa tähän lopuksi tämä kuvan suosikkieni ostopaikat ihan vaan, jos joku siellä intoutuu samanlaista tyyliä omaan tiskinurkkaansa haluamaan. Bambupuinen tiskiharja Onnion Store Tuusula. Kynsiharja ja kookosdonitsi Memories Marin putiikki Tuusula. Keraamiset astiat ja saippuakuppi omaa tuotantoa ja pulloharja ja lävikkö ovat kirppislöytöjä.

I just love washing dishes. I love the warm water, good soap and my new bamboo brush. I also love the mindfulness I can achieve while doing my dishes, the monotonous task brings such a peace to my mind as well as the the clean sink. I also love lots of pretty stuff on my counter here, with a little hint of greenery makes this space feel so warm and homely. 

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta tiskipöytäsi ja sen vierustat. Meillä isäntä on ruokavastaava eikä tykkää jos on liikaa "koristeita" hänen työskentelytasoillaan. Koska en halua ruveta itse kokkailemaan kuin ihan joskus harvoin, niin on parasta tyytyä hänen vaatimuksiinsa. Meillä ei ole kuivauskaappia ollenkaan kun tiskialtaat ovat ikkunan edessä, joten meillä pitää olla myös tuo sama Ikean kuivausritilä kuin sinulla. Koska meillä on kaksi allasta vierekkäin niin meillä tuo kuivausteline on pudotettu toiseen altaaseen, niin sekään ei vie tilaa työpöydältä. Sulla se taitaa olla enemmänkin koristeena kun tiskikaappikin näkyy olevan. Viihtyisä on keittiösi tykötarpeineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasias tuo ikean teline on se mitä käytetään ja kuivauskaappia tuskin koskaan. Se on pääasiassa säilytyskaappina tuossa vaan. Kolmen hengen taloudessa tiskiä ei niin paljoa synny ja kaikki mahtuu tuohon pikkutelineeseen ihan hyvin kun vähän sovittelee ja kasaa päällekkäin. :)

   Poista
 2. Vinkkinä puisiin käsintehtyihin harjoihin Kaarnalaivan tuotteet :)
  https://fi.kaarnalaiva.net/

  VastaaPoista
 3. Helsingin tuomaan markkinoilla oli muutama vuosi sitten myyjä, jolla oli jos jonkilaista (taitavasti) käsintehdyn näköistä harjaa myytävänä, sieltä voisi löytyä sinullekin mieluisaa tavaraa, jos hän vaikka ensi markkinoilla siellä taas on.

  VastaaPoista