keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Kesäkuisia kirppislöytöjä

Tässä kuussa on tullut kyllä tehtyä kivoja kirppislöytöjä, jotka sopivat hyvin kesäpihan teemaan ja tunnelmaan. Kovin ahkerasti ei ole edes tarvinnut kierrellä, kun löytöja on tupsahdellut vastaan melkein vaan ohikulkumatkoilta. Tässä kasassa on useammalta eri päivältä mukaan tarttuneita aarteita, joista ehkä parhain on tuo vanha asuntovaunun porrasjakkara, jollaista olen jo vuosia koittanut löytää. Sen bongasin Suomen kasarmin aarteiden facebook-sivun kautta ja onnekkaasti sain itselleni ostetuksi. Vaihdoin siinä olleen räikeällä muovilla päällystetyn lastulevyn paremmin tyyliini sopivaan puulevyyn ja oi että kun olen ollut siihen nyt tyytyväinen!

Tällaista ruukkua olin myös vähän sillä silmällä etsiskellyt somisteeksi ja kukkavaasiksi ja kun tämä vastaani tuli Tuusulassa Onnion storessa niin kaupathan siitä syntyi hetimiten. Sen olisi tarkoitus päästä somistamaan kesäiltojen juhlapöytää kukkavaasina ja sitten syksymmällä siinä olisi kiva pitää jotain kauniita kuivakukkia tai heiniä.

Tämä ihana valurautainen kukkaruukku söpöine tassuineen oli löytö Suomen kasarmin aarteista myöskin ja lähti mukaani samalla kun kävin tuon porrasjakkaran sieltä noukkimassa. Se paikka on kyllä niin yliveto, että ihan hirveän harvoin sieltä tyhjin käsin joutuisi kotiin lähtemään. 

Muita hauskoja kesälöytöjä on tämä etualan artisokkamainen kynttilänpidike paikallisesta Fidasta, Pisaran muotoinen metallinen roikkuva tuikkuteline Oldscoolista Hämeenlinnasta ja vanha torimyyjän puulaatikko samasta kaupungista Hämeen Huutokauppalaitokselta. Taustalla piilotteleva uudempi iso sinkkivati oli heräteostos Tuusulan Femmatorilta, kun tuli tunne, että siitä saisi oivan kukkalaatikon, mutta ehkä säästänkin sen mielummin niiden tulevien kesäjuhlien juomapullojen kylmänä pitämiseen.

Oikein oli siis kesäkuu oivallinen löytöjen suhteen, toivotaan, että heinakuussa jatkuisi sama linja, vaikka nyt välttelenkin vielä isoja ihmismassoja enkä esim. Billnäsiin aio nokkaani pistää. Onneksi on näitä pieniä paikkoja joita kierrellä sen sijaan ja ainakin näillä näppituntumilla tarjonta onkin niissä melko hyvin kohdillaan minulle nyt.

My recent fleamarket finds. Links to the shops in the text.

2 kommenttia:

  1. Voisit vaihtaa blogisi nimeksi Diagnoosi • Ostomania.

    VastaaPoista
  2. Ihania löytöjä taas kerran. Itselläkin suunnitelmissa piipahtaa Hämeenlinnan kirpputoreilla kesäloman aikana.

    VastaaPoista