keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Ruosterakkautta

Kun tässä hiljattain piipahdin siellä Marin putiikissa, ostin sieltä mukaani myös tällaisen viehkon ruostuneen perhosen koristamaan puutarhaani. Tuli sellainen olo, että tällaisen tänne tarvitsen ja ihan oikeassa olin, kun se niin hyvin tänne sopii. Tykkään siitä että puutarhassa on paljon pieniä yksityiskohtia siellä sun täällä, sellaisia jotka huomatessaan pistää vähän hymyä karehtimaan suupieliin.

Siinä kun sitten niin tykkäsin perhosesta ajattelin katsoa mitäs muuta kivaa ruosteista puutarhakoristetta olisi maailmassa tarjolla ja törmäsin Plantagenin nettisivuilla ihan mielettömän hienoihin:

Ruosteisia rautaisia kukkia! Sydämeni jätti melkein lyönnin välistä kun ihastuin ja heti piti sitten seuraavana päivänä tehdä retki paikalliseen Plantikseen tällaiset saadakseni. Nettisivuillaan uutuudeksi mainitsevat, mutta ilmeisen hyvin menee kaupaksi, sillä jäljellä oli enää vain muutama hassu kun paikalle pääsin, mutta onneksi sentään oli, että sain kaksi sieltä kotiuttaa.

Mutta näistähän se nälkä kuulkaas vain kasvoi, lisää pitäisi vielä saada ja erilaisia mieluiten. Yhden illan tarjontaa googlailtuani tulin siihen tulokseen, että joko ovat loppuunmyyty, hyvin piilossa ei saatavilla suomeen tahi aivan liian hintavia minun budjetilleni ja siitä suivaantuneena aloin miettiä pystyisikö tällaisia  vastaavia ruostekukkasia jotenkin tekemään suhteellisen helposti itse. Ja tarpeeksi kun mietin niin totesin, että kyllähän niitä pystyy, eihän siihen tarvita muuta kun ruoste-efekti spraymaalia niin vaikka limsatölkeistä voi askarrella peltikukkia pihalleen. Pistinkin sitten heti työn alle yhden mallin kokeeksi ja laitan teille huomenna aikaansaannoksistani kuvia ja postauksen, ja ohjeiden kera tietenkin, että pääsevät muutkin halukkaat ruostekukkasia askartelemaan, jos siltä alkaa tuntua.

I've gotten this sudden love for rusted deco in my garden after I bought this one cute butterfly. I googled what else there is and found these pretty rusted lilies. And then I got so hungry for more I started to plan how to make rusted flowers myself and made few. I'll show you the ones I made tomorrow, with instructions, if you'd like to make some yourself too.

5 kommenttia:

 1. Erilaiset pintakäsittelemättömät metallit kulahtaa, jos niihin jättää vettä ja antaa olla huonoissa olosuhteissa. :) Paljon nätimpiä kuin uuden uutukaisina siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi aikaa odotella, mutta kun täytyy saada nythetinyt :)

   Poista
 2. Oletko tutustunut Puronrannan pajaan, Multialla? Oikea ruostefanin unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on kaukana minusta tuo :) Ja onhan noita kauppoja, jotka ruostetta myy, mutta nyt on fokukseni vain noissa ruosteisissa kukissa. :)

   Poista
 3. hienoja.ukkoni vihaa ruostetta,minä pidän siitä puutarhassa.

  VastaaPoista