lauantai 15. toukokuuta 2021

Olkkarin uusi pöytä

Siinä se nyt on, olohuoneemme uusi vanha pöytä, jonka ystävältäni tässä tovi sitten ostin. Se oli vaan niin hauskan näköinen vekotin, että tällaisena kaikesta erikoisesta tykkäävänä ihmisenä se tarttui silmiini oitis. Onneksi neuvottelut pöydästä olivat varsin helpot, se kun sattui ystävällä olemaan ihan turhan panttina. 

Tykästyin eniten noihin kivoihin laatikoihin jotka kiertävät pöydän kannen ympäri, meillä tarvitaan aina säilytystilaa olkkarissa kaikenlaiselle pöydällä kuleksivalle tarpeistolle ja tällaiset lähellä olevat lootat ovat siihen mitä mainioin paikka. Hyvin kulahtanut ulkonäkökin on iso plussa olohuoneen muuten liian siistien kalusteiden kaveriksi, vähän luonnetta pitää olla myös tässä huushollissa, en yhtään tykkää jos näyttää liian "kaupasta ostetulta".

Hauskin juttu tässä pöydässä kuitenkin lienee sen historia. Tämä on ollut joskus niin sanottu junapöytä, kannessa on vielä kiskotkin siitä muistuttamassa, että tässä on joskus pieni sähköjuna kiertänyt ympyrää. Tämän on joku joskus itse nikkaroinut ja minulle tullessaan suurin osa kuulema erittäin hasardin oloisista sähkötyksistä oli jo poistettu ja itse nyppäsin sieltä vielä viimeisetkin, ihan vaan kun ei sitä junaakaan enää ole, tosin se olisikin ollut ihan älyttömän hauska, sellainen suolatikkuteline, joka kiertäisi pöytää ympäri ja ympäri!

Mutta kiskot saavat jäädä ja toistaiseksi saa pöytä olla ihan tällainen kaikkine viiluvikoineen, kolhuineen ja naarmuineen. Se on jotenkin hyvin sympaattinen just tuollaisenaan. Tykkäämme kaikki myös erityisesti siitä, ettei nyt tarvitse sohvalta noustessaan enää kolhia itseään kantikkaan pöydän kulmiin ja pyöreä muoto sopii muutenkin tuohon visuaalisesti niin paljon paremmin.

My new old table in our livingroom used to have a small train going around the tracks on the top. I instantly fell in love with the drawers  and this very shabby outlook, the history with the tracks was a nice bonus. I only hope I'd have the train too, it would make a perfect conversation piece when serving salted sticks from it, but I'm afraid it does not exist anymore.

4 kommenttia:

 1. Hieno!! Ja kiva tarina. Olisipa ollut hauskaa nähdä se juna😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, minäkin olen vain kuullut muistelot siitä miltä se suunnilleen näytti. Ei ollut kuulema kovin hieno :D

   Poista
 2. Wau, ihan mieletön pöytä!! Junapöytä!

  VastaaPoista