sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Nättiä näkösälle

Ihana kun ilmat vihdoin taas sallivat oleilla pihan olohuone-osiossa, johan sitä ehtikin sataa ja tuulla oikein urakalla. Oli siinä sateessa ja tuulessa hyötynsäkin, sillä sen lisäksi että puutarhassa kasvit voivat mitä mainoimmin sain muutaman hyvän idean pihan kaunistamiseksi ja tässä niistä ensimmäinen: Kiva asetelma kasvien ja tynnyrin kera peittämään ja pehmentämään näkösuoja-aidanteen tylsää suoraa nurkkaa.

Tynnyri lojui minulla aivan käyttämättömänä pihan perällä. Siinä oli ennen vihreät nuo vanteet, mutta maalata huiskautin ne harmaiksi, jotka paremmin sopivat sen ruskeaan väriin ja tuovat sen esille. Sen seuraksi laitoin sinne puulaatikon, betonikirjoja, pari ämpärissä asuvaa kasvia ja tynnyrin päälle muratin ja laakeripuun. Eteen vielä kiva lyhty, niin johan vaan peittyi ja kaunistui tylsä ja rumahko nurkka kerralla niin paljon miellyttävämmäksi. Kivaa myös se, että kaikki emmeet kaunistukseen löytyivät ihan omista nurkista, eikä mitään varten tarvinnut tuhlata rahaa tai juuri aikaakaan.

Sohvapöydälle pääsi vihkeä kukka ja sen seuraksi hieno vanha lasipurkki kynttilöineen, jota en ole vielä päässyt polttelemaan, kun tuuli käy iltaisin vielä sen verran navakasti tähän nurkkaan, että tuli sammuu, mutta jospa jo tänä iltana tyyntyisi sen verran. Purkki on kirppislöytö jo vuosien takaa ja palvellut lähinnä säilyttimena, mutta tänä kesänä halusin sen enemmän laittaa esille. Siihen kävin ostelemassa kynttilän ja pidikkeen ihanasta sisustusputiikista (Memories Marin putiikki Tuusulan Rantatiellä), jossa tykkään aina joskus piipahdella.

On kelvannut tuolla istua nyt, kun lämmintä on ja kahvia ja kirsikoita. Vielä pitää vain nurkan valaistus laittaa kuntoon, siellä kun ei ihan pelkillä kynttilöillä illalla oikein pärjää. Siihen onkin idea jo päässä muhinut ja viimeistelyä vaille valmistunutkin, joten seuraavassa postauksessa lisää sitten siitä.


Finally the weather got a little warmer so I got to put all my cushions back outside and enjoy the summer. I made a little installation on the corner with an old barrel, a wood crate, some plants and a lantern. partly to hide the plain straight end of the screen, but mostly to have something nice to look at while relaxing on the couch. Works very well I think.

10 kommenttia:

 1. Heippa, sulla oli joskus myynnissä noita betonikirjoja, vieläkö niitä on sattumoisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pari on jäljellä, noutomyyntinä täältä Järvenpäästä saa 10€ kappale. :-)

   Poista
  2. no höh, nämä taisivatkin mennä jo :-(

   Poista
  3. Eikä mennyt, niitä on vielä kaksi jäljellä sinulle jos kiinnostaa. :) Laita sähköpostia, osoite löytyy blogin nettiversion vasemmasta sivupalkista, niin sovitaan kaupoista.

   Poista
 2. Todella viihtyisän näköistä <3 Mä oon myös kiinnostunut betonikirjoista. Onko ne siis sun tekemiä? Jos ovat ja jos niitä on saatavana, niin ostaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits <3 On mun tekemiä ja on pari jäljellä, pistänkö syrjään sua varten?

   Poista
  2. Joo, kiitos <3 Mä voisin koukata ne sulta seuraavan kerran, kun ajellaan siskolle Pornaisiin. Ostaisin myös ainakin yhden sellaisen korkeamman yrttiruukun basilikalle, jos niitä on saatavana. Se on ollut mun mielessä pitkään.

   Poista
  3. Selkis! Yrttiruukkuja löytyy viljalti porstuakaupasta, kuten kaikkea muutakin keramiikkaa ;-)

   Poista
 3. Ihanan viihtyisän näköistä ja kaunista. Kivoja kekseliäitä ratkaisuja.

  VastaaPoista