lauantai 22. toukokuuta 2021

Hujan hajan puutarhassa

Tuntuu, että koko viime viikko meni sateita pidellessä ja kyynärpäätä potiessa eikä oikein mikään asia edennyt pihalla ja puutarhassa, paitsi kasvimäärä mystisesti lisääntyi päivänä jos toisenakin. Kaikki kesäkukkaset on nyt kerääntyneenä kasvihuoneeseen ilmojen yllättävän viilenemisen johdosta. Ja vaikka vihdoin on ne mullatkin ostettuna, en uskaltanut edes ajatella ruukutushommia, kun ulkona vihmoi vettä milloin mistäkin suunnasta, mutta tänään onneksi paistoi sen veran aurinko, että sekin asia vihdoin saatiin aloitettua.

Olen sellainen heräteostostelija mitä tulee kesäkukkasiin, että niitä saattaa tarttua mukaan ihan vaan ruokakauppareissuiltakin. Tämän ihanan amppelikasvin löysin eilen lähimarketin pihamyymälästä ja se oli pakko kotiuttaa sen ihastuttavan vaaleanpunaisen kukkameren vuoksi. Tähän rumaan amppeliin en sitä jätä vaan ajatuksissa on ehkä pistää se kasvamaan johonkin ihanaan peltiämpäriin tai muuhun kivaan maanpinnalla oleilevaan astiaan, josta se saa sitten valuskella miten mielii.

Reissuilta on tarttunut mukaan jo myös vähän hyötykasveja ja suurimmaksi osaksi siitä pelosta että loppuvat kesken, niin kuin viime vuonna monelle kasville kävi. Kurkku ja lipstikka pääsivät kuvauksen jälkeen omiin multiinsa, mutta kurpitsa odottaa sitä hetkeä, että pääsen tyhjentämään sen taannoin hankkimani bokashi-kompostorin ensi kertaa multatehtaaseen. Tuo on lajia jättikurpitsa, jollaisia olen viimeksi koittanut kasvatella vuosia sitten huonolla menestyksellä, mutta nyt kutkutti yrittää uudelleen, kun on tulossa sille todennäköisesti parempi kasvualustakin.

Yksi ainoa auringonkukka mehutölkissään on odottamassa, että keksin sille paikan jonne lehtokotilot eivät yllä. Voi olla että pistän senkin ruukkuun jonnekin ihan vaan varmuuden vuoksi.

Mutta vielä on tovi uurastettava multasäkkien ja ruukkujen kanssa, ennen kun piha on taas edustuskelpoinen. Nyt siellä on kaikki tavarat, ruukut ja multasäkit hujan hajan ja täynnään vesisateiden huuhtelemaa keltaista siitepölyä. Nyt kun pari pävää saisi rauhassa puuhastella ilman tuulta, sadetta ja kylmää niin voisin jo itsekin alkaa nautiskella ihanasta puutarhastani enkä vaan ikkunasta katsella kaikennäköisiä asioita, mitkä pitäisi tehdä loppuun.

All my summer flowers are inside the greenhouse cause of the horrid weather we've had here for the last couple of days. I hadn't even had a chance to put them in bigger pots yet. Today luckily it didn't rain (so much) that I got almost all of them potted. And then I put them all back inside, cause it's still so cold and windy. Typical summer weather in Finland.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti